Вони ж колдуни. Рецепт картопляних дерунів від директора Школи леді

13 лютого 2021, 04:10
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Тетяна Мокріді поділилася рецептом страви з картоплі, яку навчилася готувати в Білорусі.

Якщо поєднати деруни та м’ясо, вийде нова страва — колдуни. До речі, цю страву вважають традиційною в білоруській, польській та литовській кухнях. Директор Школи леді реаліті Від пацанки до панянки Тетяна Мокріді поділилася білоруським рецептом колдунів.

Відео дня

«Той, хто любить деруни, полюбить і колдуни. За основу береться рецепт дерунів, але між двома ложками картопляного тіста кладуть маленьку кульку з м’ясного фаршу. Подавати їх можна зі сметаною, часниковим соусом, смаженими білими грибами або печерицями».

Рецепт дерунів з м’ясом (колуднів)

Інгредієнти:

  • 5 штук. — картоплі
  • 2 шт. — цибулі
  • 3−4 ст.л. — пшеничного борошна
  • 150−200 г — м’ясного фаршу
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

1. Очистіть дві цибулини та натріть їх на дрібній тертці. Одна цибулина знадобиться для м’ясного фаршу, друга — для картоплі.

2. Очистіть картоплю та натріть на найдрібнішій тертці. Змішайте картоплю та натерту цибулю.

3. Відіжміть картоплю з цибулею в марлі. Весь сік потрібно зцідити.

4. Візьміть м’ясний фарш. Використовуйте суміш свинячого та яловичого. Додайте до нього натерту цибулину, сіль і чорний мелений перець. Ретельно все перемішайте. Якщо начинка вийшла дуже густою, додайте трохи води або зцідженого картопляного соку.

5. У картопляну масу додайте сіль і кілька столових ложок просіяного пшеничного борошна. Ретельно все перемішайте.

6. З усього м’ясного фаршу сформуйте невеликі котлетки, використовуючи неповну столову ложку фаршу на одну.

7. Розігрійте сковороду з олією. Покладіть одну столову ложку картопляного тіста та притисніть його, утворюючи невеликий плаский млинець. Зверху на тісто покладіть котлету і теж злегка притисніть. Покрийте м’ясо картоплею і знову притисніть.

9. Смажте колдуни з обох сторін до появи золотистої скоринки. Повторіть з усім тістом.

10. Підсмажені колдуни викладіть на деко і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Після цього накрийте деко фольгою і готуйте колдуни ще 15−20 хвилин при температурі 150 градусів.

11. Подавайте страву зі сметаною або смаженою цибулею.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X