Американське святкове меню. Рецепти страв до Дня подяки

24 листопада, 08:08
У меню повинні бути індичка, страви з гарбуза та кукурудзи (Фото:jed owen / unsplash)

У меню повинні бути індичка, страви з гарбуза та кукурудзи (Фото:jed owen / unsplash)

Розповідаємо, що традиційно готують на це свято у США та що приготувати на таку трапезу вдома.

День подяки — традиційне свято завершення господарчого сезону, котре в різних країнах відзначають із різними масштабами в різний час. В Україні та Європі це свято не надто значиме й святкується у вересні, однак в Америці це одне з найбільших всенародних і державних свят, котре відзначають 24 листопада.

Відео дня

Голлівудські фільми та поп-культура затвердили це свято за США та листопадом, тож цього четверга можна поринути в американську атмосферу приготувавши кілька традиційних страв.

1 Головна страва на столі Дня подяки — це запечена, часто фарширована індичка. Без цієї м’ясної страви не проходить жодна святкова вечеря 24 листопада, адже індичка є головним символом Дня подяки.

Для приготування культової страви потрібно:

  • індичка (близько 4 кг) — 1 шт.
  • оливкова олія — 2 ст. л.
  • картопля — 15 шт.
  • морква (маленька) — 15 шт.
  • цукіні - 10 шт.
  • вершкове масло — 270 г
  • червона цибуля — 10 шт.
  • чебрець, розмарин, шавлія, петрушка
  • часник — 1 зубчик
  • мускатне вино — 125 мл
  • цукрова пудра — 1 ст. л.

Для начинки:

  • фарш телятина і свинина — 250 г
  • панірувальні сухарі грубого помелу — 200 г
  • бекон — 200 г
  • вершкове масло — 100 г
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • часник — 4 зубчики
  • шавлія — 1 пучок

Повний рецепт шукайте за покликанням.

claudio schwarz / unsplash
Фото: claudio schwarz / unsplash

2 Далі до індички подають кілька не менш культових і обов’язкових страв: ніжне картопляне пюре з підливою на основі бульйону, насичена кукурудзяна запіканка та журавлинний соус.

Для приготування ідеального пюре вам знадобиться:

  • 1,3 кг картоплі
  • ½ cт. масла, плюс 2 ст.л. для подачі
  • ½ cт. молока
  • ½ cт. сметани чи жирних вершків
  • Сіль і чорний перець за смаком

Для американської підливи:

  • 3 ст.л. вершкового масла
  • 3 ст.л. борошна
  • 1 cт. жиру з приготованої індички (зі сковорідки чи запікання)
  • 2 cт. курячого/індичого бульйону
  • Сіль, перець за смаком
  • 1 ч.л. свіжозмеленого чебрецю
  • 1 ч.л. свіжозмеленої шавлії

Рецепт гарніру — за покликанням.

Щоб приготувати кукурудзяну запіканку вам знадобиться і консервована кукурудза, і заморожена, і кукурудзяне борошно. Повний список необхідних продуктів:

  • ½ cт. кукурудзяного борошна
  • ½ cт. вершкового масла, розтопленого й злегка охолодженого
  • ¼ cт. цукру
  • 2 великих яйця
  • 2/3 cт. молока
  • ¼ cт. вершків
  • 2 cт. замороженої кукурудзи (розморозити)
  • 2 банки вершкової кукурудзи
  • Сіль і перець за смаком
  • ½ ч.л. паприки
  • 2 ст.л. шніт-цибулі для прикраси

Рецепт касеролі шукайте за покликанням.

emanuel ekstrom / unsplash
Фото: emanuel ekstrom / unsplash

Рецепт журавлинного соусу до м’яса

Інгредієнти:

  • 80 г журавлини
  • 1 ст.л. цукру без гірки
  • ¼ скл. холодної води
  • Базилік, перець, сушений імбир за смаком⠀

Приготування:

1. Вимийте ягоди, перекладіть їх у сотейник, додайте воду і цукор.

2. Увімкніть середній вогонь, доведіть ягоди до кипіння, додайте спеції та накрийте кришкою, щоб ягоди не забризькали поверхню плити.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів НВ
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

3. Проваріть соус 3−4 хвилин, розімніть ягоди ложкою чи лопаткою та продовжуйте варити соус, поки він не загусне.

4. Перебийте соус у блендері чи перетріть його через ситечко та дайте охолонути перед подачею.

Смачного!

3 Ще одна важлива частина святкового столу — гарбузові десерти. Вони певним чином закривають гарбузовий сезон, після якого починається пряний різдвяний.

Зазвичай — це пиріг із гарбузом, однак ви можете приготувати також щось інше:

timothy wolff / unsplash
Фото: timothy wolff / unsplash

4 Остання страва, котра також часто з’являється на американському святковому столі - пиріг із горіхами пекан. Ці горіхи походять якраз із Північної Америки, тому ця страва є традиційно локальною.

Інгредієнти для десерту:

  • 160 г борошна
  • ½ ч.л. солі
  • 1 ч.л. цукру
  • 8 ст.л. (112 г) охолодженого вершкового масла
  • 3−4 ст.л. крижаної води

Для начинки:

  • 2 скл. (210 г) горіхів пекан, крупно нарізаних (за бажанням залиште кілька цілих половинок для прикраси)
  • 3 великих яйця, злегка збитих
  • 1 скл. кукурудзяного сиропу
  • ½ скл. коричневого цукру
  • 1 ст.л. патоки
  • 4 ст.л. розтопленого вершкового масла
  • ½ ч.л. солі
  • 2 ч.л. ванільного екстракту

Повний рецепт — за покликанням.

Показати ще новини
Радіо НВ
X