У День подяки. П’ять простих страв для вечері на двох

25 листопада 2021, 05:54

Ці бюджетні страви можуть скласти ідеальне меню практично на будь-яке свято.

Хоча в Україні День подяки відзначається у вересні, усі звикли до цього свята, як до американського, яке відзначається в четвертий четвер листопада. Адже в Україні це свято не є дуже популярним, тоді як в Америці входить до трійки головних нарівні з Різдвом та Днем незалежності.

Відео дня

Але що заважає і нам долучитися до свята подяки 25 листопада та приготувати особливу сезонну вечерю з індичкою в головній ролі.

Ділимося повноцінним меню на двох, яке готується буквально за 2 години та складається з:

  • рулету з індички із зеленню в беконі
  • запеченої брюссельської капусти
  • пюре з квашеною капустою
  • підливи з грибами та травами
  • тушкованих яблук з маслом

Рецепт м’ясного рулету з індички

Інгредієнти:

  • 1,2 кг грудки індички
  • 8 шматочків бекону
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 100 г вершкового масла
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • невеликий пучок шпинату та петрушки
  • листя шавлії
  • розмарин ілочка або трохи приправи)
  • 4 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

Дрібно наріжте зелень, порубайте часник або видавіть у часникодавці. Змішайте зелень із часником, додайте лимонний сік і 1 ст.л. оливкової олії. Наріжте холодне масло невеликими шматочками.

Викладіть філе на дошку, накрийте плівкою та відбийте, щоб його товщина була близько 1,5 см. Зніміть плівку, посоліть і поперчіть. Поступово викладіть з одного краю суміш зелені та нарізане масло, скрутіть рулет.

Обмотайте рулет шматочками бекону та зафіксуйте кулінарним шпагатом. Змастіть рулет зверху оливковою олією. Покладіть рулет на деко швом униз і випікайте 50 хвилин при 180 °C.

Не нарізайте рулет гарячим, дайте йому трохи охолонути протягом 10 хвилин під фольгою.

Рецепт брюссельської капусти та пюре з капустою

Інгредієнти:

  • 250 г брюссельської капусти
  • 1 ст. оливкової олії
  • сіль та перець за смаком
  • орегано
  • розмарин
  • трохи мускатного горіха

Приготування:

Відріжте кінчики брюссельської капусти, потім розріжте кожну навпіл. Збризніть оливковою олією, приправте та добре перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися.

Вистеліть деко чи форму для випікання пергаментним папером і викладіть капусту.

Запікати можна одночасно з рулетом близько 35−40 хвилин, поки капуста не підрум'яниться та стане м’якою. У процесі приготування капусту бажано один раз перемішати.

Також на гарнір можна приготувати картопляне пюре, урізноманітнивши його смак квашеною капустою. Рецептом поділився Євген Клопотенко.

Рецепт грибної підливи

Інгредієнти:

  • 100 г печериць
  • 1 зубчик часнику
  • 1,5 ст.л. вершкового масла
  • 1,5 ст.л. борошна
  • 1 ст. овочевого бульйону
  • ¼ ч.л. натертої шавлії
  • 1/8 ч.л. сушеного чебрецю (або одна гілочка свіжого)
  • 1/8 ч.л. перцю
poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Приготування:

Наріжте гриби скибочками та подрібніть часник. Додайте гриби, часник та олію в невелику сковороду і тушкуйте на середньому вогні, поки гриби не випустять усю воду, а вода повністю не випарується з дна сковороди.

Коли на дні сковороди більше не буде накопичуватися вода, додайте борошно, продовжуючи перемішувати.

Через хвилину додайте овочевий бульйон і добре перемішуйте, поки все борошно не розчиниться на дні сковороди. Потім додайте шавлію, чебрець і перець. Дайте бульйону закипіти, періодично помішуючи, після чого дочекайтеся, поки він загусне до підливки.

Подавайте гарячою до м’яса чи овочів.

Рецепт тушкованих яблук

Інгредієнти:

  • 12 маленьких яблук (близько 5 см у діаметрі)
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • ¼ склянки коричневого цукру
  • ½ ст.л. кориці
  • ½ ч.л. меленої гвоздики
  • 1 ч.л. ванілі
  • ¼ ч.л. солі
  • 3 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 4 ст.л. вершкового масла
  • ½ склянки води

Приготування:

Очистіть і наріжте часточками яблука, потім помістіть у мультиварку чи каструлю на 4 л або більше. Додайте лимонний сік, коричневий цукор, корицю, гвоздику, ваніль, сіль та кукурудзяний крохмаль, добре все перемішайте, щоб покрити яблука спеціями.

Розріжте масло на шматочки, потім покладіть його поверх приправлених яблук. Налийте склянку води, додаючи її збоку, щоб вона не змила спеції з яблук. Поставте страву на великий вогонь і готуйте дві години. Потім добре перемішайте яблука, накрийте кришкою та готуйте ще 40 хвилин.

У цей час можна розпочинати вечерю, щоб через 40 хвилин подати яблучний десерт гарячим.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X