Пікнік на карантині. 10 місць, де можна замовити шашлик у Києві

11 травня 2020, 11:26

Травневі свята традиційно пов’язані у свідомості українців з вилазками на дачу або природу, а також з основною стравою outdoor-меню — шашликом.

Шашлик — нарізане шматочками, замариноване і підсмажене на вугіллі м’ясо — спочатку готували з баранини. Але, дійшовши до наших часів, канонічний рецепт отримав безліч доповнень, і сьогодні шашлик готують зі свинини, яловичини, курки і навіть риби, а для маринаду використовують величезну різноманітність спецій.

Відео дня

Цього року через продовження карантину самому простежити за приготуванням цієї ароматної м’ясної страви родом з Кавказу і поласувати щойно знятими з мангалу соковитими шматочками вийде не у всіх.

НВ STYLE зібрав десять місць у Києві, де можна замовити шашлик (або замариноване м’ясо для його приготування).

Шоті

Грузинський ресторан Шоті пропонує своїм гостям шашлик зі свинячого ошийка, приготований за автентичним рецептом (269 грн за порцію 250 г). Якщо ви хочете самі контролювати процес прожарювання, замариноване кухарями м’ясо можна взяти сирим. До м’яса можна замовити овочі-гриль (149 грн/200 гр) або традиційний хрусткий грузинський хліб шоті. Доставку шашлику можна замовити за телефоном 044 339 9399 або через Uber Eats, Raketa.

шоті
Фото: шоті

М’ясторія

Мережа М’ясторія, що спеціалізується на м’ясній продукції, пропонує широкий вибір м’яса, приготованого на грилі. Крім стейків, філе, біфштексів і каре, тут можна замовити шашлик зі свинячого ошийка (78 грн/100 г), самому вибравши ступінь прожарювання м’яса. Також стіл свого імпровізованого пікніка можна доповнити овочами-гриль (від 30 грн/100 г). Або ж замовити цілий шашлик-бокс: 1500 грн за 3 кг або 1,5 кг за 800 грн. Також тут можна купити замариноване м’ясо і посмажити його самому. Замовити доставку можна на сайті мережі.

М'ясторія
Фото: М'ясторія

Suluguni

Для тих, хто скучив за соковитим шашликом і хрустким хачапурі, грузинський ресторан Suluguni придумав Шашличний BOX (1500 грн), в який входить кілограм шашлику зі свинячого ошийка, кілограм шашлику з курки, хачапурі по-мегрельськи, хінкалі з яловичиною та свининою, асорті пхалі, паштет з курячої печінки, два види сиру сулугуні та хліб шоті.

Suluguni
Фото: Suluguni

BEEF

У м’ясного ресторану BEEF до періоду пікніків з’явилося спеціальне травневе меню. Тут, крім стейків рібай, філе-міньйон або каре новозеландського ягняти, з доставкою додому можна замовити замариноване м’ясо для шашлику зі свинини, яловичини та індички (300 і 400 грн/кг). Доставка буде безкоштовною в радіусі 12 кілометрів від ресторану (Шота Руставелі, 11), якщо відстань більша — безкоштовна доставка для замовлень на суму понад 1000 грн. Замовлення можна оформити на сайті.

BEEF
Фото: BEEF

Musafir

Ресторан кримськотатарської кухні Musafir пропонує шашлик з баранини (190 грн), яловичої вирізки (217 грн) і курячих стегон (120 грн). Також тут можна замовити Кебаб Дженгіз Хан (540 грн) — сет з кебабів, шашлику з вирізки і курки з соусами і овочами. Шашлик можна забрати в одному з трьох закладів мережі (Саксаганського, 57а, Богдана Хмельницького 3б або Рогнідинська, 4а) або замовити доставку на сайті закладу.

Musafir
Фото: Musafir

ShashlikYan

У закладах мережі ShashlikYan готують шашлик за вірменськими традиціями, а баранину спеціального сорту привозять аж з Одеської області. Тут можна спробувати шашлик з корейки баранини (121 грн/100 гр) і з м’якоті баранини (89 грн/100 гр), шашлик з курячого філе (52 грн/100 гр) і філе індички (54 грн/100 гр), шашлик з різних видів свинини (від 59 грн/100 гр) і телятини (від 69 грн/100 гр). Також можна замовити овочі, приготовані на відкритому вогні: картопля, гриби. Замовлення на суму понад 500 грн доставляють по Києву безкоштовно, а при самовивозі з ресторану пропонують знижку 10%.

ShashlikYan
Фото: ShashlikYan

Urban Grill

В Urban Grill пропонують три види шашлику: з курки (149 грн/200 гр), свинини (159 грн/200 гр) і телятини (199 грн/200 гр). Всі три види м’яса можна купити сирим, в маринаді, у вакуумних упаковках по 500 гр (від 179 до 283 грн). До шашлику варто замовити сир халумі на вугіллі (138 грн/150 гр), лаваш з сулугуні та томатами (67 грн) або більш звичні овочі-гриль (57 грн). Доставку можна замовити на сайті або в додатках Glovo, Uber Eats і Raketa.

Urban Grill
Фото: Urban Grill

This is Пивбар

Мережа закладів This is Пивбар пропонує шашлик зі свинячого ошийка в томатному маринаді (103 грн/100 г) або кілограмовий сет Базар-Мангал Ага (827 грн) з курячим і свинячим шашликом, двома видами ковбасок, люля-кебаб і картоплею з мангалу. Як гарнір до м’яса можна замовити овочі-гриль (113 грн) або картоплю, запечену з салом (78 грн). Мінімальне замовлення — 250 грн, оформити його можна на сайті.

This is Пивбар
Фото: This is Пивбар

Баку

Ресторан азербайджанської кухні Баку пропонує безліч видів шашлику: з різних частин баранини (від 110 грн/100 гр), з різних частин телятини (від 110 грн/100 гр), з індички (90 грн/100 грн), курки (95 грн/100 гр), перепілки (135 грн/100 гр), з сьомги (250 грн/250 гр) і з тигрових креветок (380 грн/150 гр). До м’яса можна замовити овочі, приготовані на вугіллі, або коржики по-бакинськи або лаваш. Замовлений шашлик можна забрати самому (Антоновича, 88), з доставкою вартістю 40 грн або через кур'єрські служби Glovo, Uber eats, Ракета.

Баку
Фото: Баку

Сільпо

У мережі супермаркетів Сільпо також днями запустили власну доставку, тому тут можна замовити вже замаринований свинячий шашлик (10,90 грн/100 гр) і приготувати його самостійно, контролюючи ступінь прожарювання на свій смак. Замовлення з Сільпо можна оформити на сайті.

Сільпо
Фото: Сільпо
Редактор: Марія Кабацій

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X