Недорого, легко і смачно. Рецепт запеченої цвітної капусти від Ектора Хіменеса-Браво

1 липня, 03:23
Капуста подається з соусом та нарізаною м’ятою (Фото:instagram.com/my_cooking_chronicles)

Капуста подається з соусом та нарізаною м’ятою (Фото:instagram.com/my_cooking_chronicles)

Кулінарний експерт розповів, як смачно запекти цілу цвітну капусту та приготувати сирний соус.

Незмінний суддя проєктів МастерШеф у своєму блозі поділився рецептом, котрий зможе повторити кожен. Запечену цілою капусту він подає із густим сирним соусом.

Рецепт цвітної капусти

Відео дня

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна — 1 шт.
  • Приправа карі — 50 г
  • Лимонний сік — 30 мл
  • Оливкова олія — 20 мл
  • Сіль, перець

Соус:

  • Масло вершкове — 30 г
  • Борошно — 20 г
  • Молоко — 150 мл
  • Сир гауда/маасдам/моцарелла — 200 г
  • М’ята

Приготування:

Змішайте карі, сіль, лимонний сік і оливкову олію. Одягніть перчатки та змажте цвітну капусту пряною сумішшю. Покладіть капусту в фольгу, полийте оливковою олією, загорніть фольгу та відправте запікатися впродовж години при 180 °C.

У цей час приготуйте соус:

Розтопіть у сотейнику масло, додайте борошно та перемішайте, щоб не було грудочок. Посоліть, перемішайте, додайте молоко, а коли воно нагріється, — натертий сир. Перемішуйте соус, щоб він не пригорав, доки сир не розтане повністю і соус не стане тягучим.

Подавайте капусту, щедро поливши соусом і притрусивши нарізаною м’ятою.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X