З сирним соусом. Як смачно приготувати цвітну капусту — рецепт Лізи Глінської
Кулінарний експерт поділилася простим і швидким рецептом цвітної капусти в сирному соусі.
«Готуємо цвітну капусту... Так, не всі її люблять по простій причині - просто не знають, як її правильно приготувати. Давайте це виправимо. Я покажу, як зробити з прісної цвітної капусти смачну й апетитну страву. І до того ж це дуже просто!», - прокоментувала рецепт Ліза Глінська.
Рецепт цвітної капусти з сирним соусом
Інгредієнти:
- 500 г цвітної капусти
- сіль (за смаком)
Сирний соус:
- 200 мл молока
- 10 г борошна (1 ч.л. з гіркою)
- 30 г вершкового масла (1,5 ст.л.)
- 100 г твердого сиру
- 1 ч.л. паприки копченої (або звичайної)
- сіль
- петрушка або кінза для декору

Приготування:
1. Помийте цвітну капусту, розберіть на суцвіття, викладіть у форму, посоліть.
2. Відправте в духовку, розігріту до 190С, на 15 хвилин.
3. Приготуйте соус: змішайте розтоплене масло та борошно. Додайте копчену паприку і тепле молоко, перемішайте.
4. Поставте суміш на плиту, при постійному помішуванні доведіть до кипіння, прокип'ятіть 30-40 секунд, зніміть з вогню.
5. Натріть сир на дрібній тертці, додайте до соусу та перемішайте.
6. Поставте соус знову на плиту, потримайте на вогні, помішуючи, щоб сир повністю розтопився.
7. Доведіть соус до смаку сіллю, зніміть із вогню.
8. Перемішайте готову цвітну капусту з соусом. Викладіть на тарілку, посипате подрібненою петрушкою або кінзою.
Смачного!