З соусом із тахіні. Як смачно приготувати цвітну капусту

1 січня 2020, 02:06
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Цвітна капуста з соусом із тахіні, який часто використовується в стравах східної кухні - ідеальне поєднання від Євгена Клопотенка.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Цвітна капуста прекрасна сама по собі, а якщо додати до неї якийсь цікавий соус, вийде просто божественно. Така страва чудово підходить для пісного меню і як гарнір на кожен день. НВ Style публікує рецепт цвітної капусти від кулінарного експерта і співвласника ресторану 100 років тому вперед Євгена Клопотенка. Переможець кулінарного шоу МастерШеф Євген Клопотенко в 2017 році отримав грант на укладання збірника рецептів для українських шкіл, щоб міняти підхід до харчування школярів. Цвітна капуста з соусом із тахіні - підтвердження того, що страва може бути одночасно корисною і дуже смачною.

Відео дня

Цвітна капуста з соусом із тахіні

Пісна страва на кожен день

Інгредієнти

1 невелика головка цвітної капусти
сіль/перець
0,5 ч. л. ароматних сухих трав
1 ст. л. олії
2 ст. л. пасти тахіні
1 ст. л. меду
1 ст. л. лимонного соку

Інструкція приготування

  1. Головку цвітної капусти добре промийте та висушіть. Розріжте капусту вздовж навпіл, потім наріжте кожну з половинок уздовж на слайси товщиною приблизно 1 см. Потім за допомогою ножа відокремте суцвіття капусти від основи.
  2. Розігрійте сковороду з олією. Обсмажте капусту до золотистої скоринки з двох сторін, посоліть і поперчіть за смаком, додайте ароматні сухі трави.
  3. Для приготування соусу змішайте пасту тахіні з медом. Додайте лимонний сік і добре перемішайте. Якщо ви захочете зробити соус більш рідким, додайте трохи теплої води і перемішайте.
  4. При подачі полийте цвітну капусту соусом із тахіні.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X