З гарбуза. Ліза Глінська розповіла, як приготувати домашні цукати

23 жовтня 2020, 03:35

Кондитерка та кулінарна експертка поділилася простим рецептом домашніх цукатів з гарбуза.

Готувати ці ласощі - дуже просто, а результат виходить смачним і набагато більш корисним, ніж магазинний варіант. Тим більше, це хороший спосіб заготовити гарбуз на зиму.

Відео дня

Рецептом поділилася кондитер Ліза Глинська, більше рецептом якої ви можете знайти в її кулінарних книгах.

Рецепт гарбузових цукатів

Інгредієнти:

  • 1 кг гарбуза
  • 500 мл води
  • 500 г цукру
  • 0,5 ч.л. меленої кориці
  • 0,5 ч.л. меленого імбиру
  • 3−4 коробочки кардамону
glinskaya.com.ua
Фото: glinskaya.com.ua

Приготування:

Очистіть гарбуз від шкірки і насіння, наріжте невеликими шматочками близько 3 на 3 см і додайте кардамон.

Додайте корицю та імбир.

Потім додайте цукор, залийте водою, доведіть до кипіння і проваріть 20−25 хвилин на середньому вогні.

Гарбуз має просочитися сиропом і стати прозорим. Після цього залиште гарбуз у сиропі до повного охолодження.

Викладіть гарбуз на решітку та сушіть в духовці при температурі 80 ° C протягом 4−5 годин.

Охолодіть цукати з гарбуза і приберіть у ємність, що герметично закривається.

Гарбузові цукати готові!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X