Аромат свят. Простий рецепт апельсинових цукатів

Цукати можна нарізати соломкою чи кубиком (Фото:yana gorbunova / unsplash)
Ці солодощі стануть чудовим доповненням або начинкою до святкової випічки чи сольним десертом до чаю.
Сезон апельсинів розпочався, а тому цей фрукт по праву займає своє місце серед зимових смаків та начинок. Ви можете приготувати пиріг з апельсинами або цукати з цього фрукта. Публікуємо рецепт цукатів від фуд-блогерки @v.vanilinka.
Рецепт цукатів із апельсину
Інгредієнти:
- 4 апельсини
- 200-300 г цукру
- За бажанням: кориця, бадьян, ванільний цукор
Приготування:
1. Ретельно промийте апельсини, розріжте навпіл і видавіть із них фреш. Фреш залиште на потім.
2. Апельсинові шкірки ще раз розріжте навпіл і дістаньте всю м'якоть.
3. Наріжте апельсинові шкоринки соломкою або кубиком, складіть їх у каструлю і, заливши окропом, проваріть протягом 20-30 хвилин.
4. Злийте воду в сито та опустіть шкірки у холодну воду на 3 хвилини. Потім знову залийте окропом, проваріть і злийте. Зрештою проведіть всю процедуру з варінням та холодною водою 4 рази.
5. Зважте апельсиновий фреш, потім залийте ним шкірки. Додайте стільки ж грамів цукру, скільки фрешу, за бажанням додайте спеції та варіть на середньому вогні до загустіння сиропу. Шкоринки мають стати напівпрозорими.
6. Перекладіть шкірки в один шар на деко, застелене пергаментним папером, і відправте сушитися в духовку при температурі 80С протягом 2-2,5 годин.
Відразу після духовки цукати будуть трохи м'якими, але за кілька годин вони затвердіють.
Смачного!