Цитрусовий десерт. Як приготувати пряний апельсиновий чизкейк

6 червня 2020, 01:21

Кисло-солодкий десерт із імбирного печива з сиром і сезонними фруктами — апельсинами прекрасно доповнить атмосферу Нового Року або Різдва.

Апельсиново-імбирний чизкейк — пряний ароматний десерт, який легко приготувати, якщо знати кілька секретів. Для чизкейку важливо вибрати соковиті апельсини і правильний сир.

Відео дня

При виборі апельсинів потрібно звертати увагу на вагу і розмір фрукта. Соковиті апельсини повинні бути більш важкими, а також, як правило, середнього розміру. Великі апельсини, можуть виявитися сухими і несмачними.

Вершковий сир, який використовують в класичних рецептах, найкращий для чизкейку, але його можна замінити на перетертий сир. Як правило, основу для десерту роблять з цільнозернового печива, але в рецепті допускається використання іншого печива.

Апельсиновий чизкейк: рецепт

Інгредієнти:

  • апельсини — 2 шт.
  • імбирне печиво — 350 г
  • сир — 350 г
  • яйце — 2 шт.
  • вершкове масло — 120 г
  • сметана — 150 г
  • цукор — 200 г
  • кукурудзяний крохмаль — 1,5 ст. л.
  • желатин — 25 г
  • мускатний горіх, кориця, імбир — по 10 г

Апельсини добре миємо й нарізаємо невеликими шматочками разом зі шкіркою.

Кладемо апельсини в каструлю, додаємо до апельсинів половину цукру і ставимо на повільний вогонь на 40−60 хв.

Імбирне печиво подрібнюємо в дрібну крихту і додаємо злегка розтоплене вершкове масло. Ретельно розтираємо все ложкою.

На дно форми викладаємо крихту з імбирних пряників і утрамбовуємо, щоб вийшла рівномірна основа. Ставимо форму в холодильник.

У чашу блендера кладемо цукор, який залишився, сметану, сир, мускатний горіх, корицю, мелений імбир, яйця і збиваємо все до однорідної консистенції. Додаємо крохмаль і добре перемішуємо. Дістаємо форму з холодильника і виливаємо сирну суміш на основу з печива.

Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо чизкейк близько 30 хв, після чого вимикаємо вогонь і залишаємо на деякий час в духовці.

Гарячі апельсини кладемо в чашу блендера і подрібнюємо до стану кашки, після чого додаємо швидкорозчинний желатин і ретельно перемішуємо. Виливаємо апельсиновий шар на чізкейк, даємо йому охолонути і ставимо в холодильник на 4−5 годин. Готовий чізкейк дістаємо з форми і розрізаємо порційно.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X