На Щедрий вечір. Як приготувати цибулевий пиріг
Пироги з овочевими та м’ясними начинками є однією з найважливішіх страв на Щедрий вечір. Пропонуємо рецепт справжнього цибулевого пирога від Євгена Клопотенко.

Щоб згадати смак дитинства не потрібно нічого вигадувати і винаходити. Досить приготувати щось з того часу, наприклад цибульний пиріг. Він дуже простий і дуже смачний. Пропонуємо рецепт цибулевого пирога від кулінарного експерта, автора онлайн-курсу по кулінарії Мислити як кухар, співвласника ресторану 100 років тому вперед Євгена Клопотенко. Переможець кулінарного шоу МастерШеф Євген Клопотенко є також реформатором шкільного харчування — він отримав грант на складання збірки рецептів для харчування в школах.
Цибулевий пиріг
Пиріг на Щедрий вечір за рецептом Євгена Клопотенко
Інгредієнти
Інструкція приготування
Загальний час: 01:00 (Час приготування: 03:00)
- Розітріть розм'якшене вершкове масло з борошном. Додайте сметану, розпушувач, яйце, сіль і цукор. Замісіть м'яке тісто. Якщо необхідно, додайте трохи борошна при вимішування тіста. Покладіть тісто відпочити в холодильник на 30 хвилин.
- Приготуйте начинку. Цибулю наріжте півкільцями, припустіть на сковороді з невеликою кількістю олії до прозорості і м'якості.
- Твердий сир натріть на крупній тертці, додайте 1 ст. л. борошна і перемішайте. Цибулю додайте до сиру разом з яйцями і перемішайте. Якщо є необхідність, то додайте сіль і перець за смаком.
- Тісто розділіть на дві частини. Першу частину розкачайте за розміром форми, щоб краї тіста звисали з бортів. Викладіть готову начинку. Розкачайте другу частину тіста і накрийте начинку. Защипніть краї, утворюючи закритий пиріг.
- Наколіть верх пирога вилкою і змастіть сумішшю яєчного жовтка з 1 ст. л. молока. Відправляємо форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 45 хвилин або до рум'яної скоринки.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life