На Щедрий вечір. Як приготувати цибулевий пиріг

13 січня 2020, 15:24

Пироги з овочевими та м’ясними начинками є однією з найважливішіх страв на Щедрий вечір. Пропонуємо рецепт справжнього цибулевого пирога від Євгена Клопотенко.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Щоб згадати смак дитинства не потрібно нічого вигадувати і винаходити. Досить приготувати щось з того часу, наприклад цибульний пиріг. Він дуже простий і дуже смачний. Пропонуємо рецепт цибулевого пирога від кулінарного експерта, автора онлайн-курсу по кулінарії Мислити як кухар, співвласника ресторану 100 років тому вперед Євгена Клопотенко. Переможець кулінарного шоу МастерШеф Євген Клопотенко є також реформатором шкільного харчування — він отримав грант на складання збірки рецептів для харчування в школах.

Відео дня

Цибулевий пиріг

Пиріг на Щедрий вечір за рецептом Євгена Клопотенко

Інгредієнти

Для тіста

Вершкове масло 200 г

Сметана 6 ст. л.

Розпушувач 1/2 ч. л.

Яйце 1 шт.

Борошно 350 г

Сіль 1 щіпка

Цукор 1 ч. л.

Яєчний жовток 1 шт.

Молоко 1 ст. л.
Для начинки

Цибуля ріпчаста 4 шт.

Яйце 4 шт.

Сир (твердий типу Гауда) 300 г

Борошно 1 ст. л.

Соняшникова олія 2 ст. л.

Сіль і перець за смаком

Інструкція приготування

Загальний час: 01:00 (Час приготування: 03:00)

  1. Розітріть розм'якшене вершкове масло з борошном. Додайте сметану, розпушувач, яйце, сіль і цукор. Замісіть м'яке тісто. Якщо необхідно, додайте трохи борошна при вимішування тіста. Покладіть тісто відпочити в холодильник на 30 хвилин.
  2. Приготуйте начинку. Цибулю наріжте півкільцями, припустіть на сковороді з невеликою кількістю олії до прозорості і м'якості.
  3. Твердий сир натріть на крупній тертці, додайте 1 ст. л. борошна і перемішайте. Цибулю додайте до сиру разом з яйцями і перемішайте. Якщо є необхідність, то додайте сіль і перець за смаком.
  4. Тісто розділіть на дві частини. Першу частину розкачайте за розміром форми, щоб краї тіста звисали з бортів. Викладіть готову начинку. Розкачайте другу частину тіста і накрийте начинку. Защипніть краї, утворюючи закритий пиріг.
  5. Наколіть верх пирога вилкою і змастіть сумішшю яєчного жовтка з 1 ст. л. молока. Відправляємо форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 45 хвилин або до рум'яної скоринки.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X