З сиру і печива. Рецепт легкого чизкейку від учасниці Пекельної кухні

16 жовтня 2021, 05:29

Каріна Миргород поділилася рецептом класичної сирної випічки.

Пресслужба Нового каналу
Фото: Пресслужба Нового каналу

Хоча чизкейк міцно закріпився за американською кухнею, його батьківщиною насправді є ще Стародавня Греція. Найперша згадка подібної випічки - записи давньогрецького лікаря Ейгімуса. Вона також зустрічається в єдиній збереженій давньоримській кулінарній книзі. З античних часів способи приготування десерту істотно змінилися, а кожна господиня може похвалитися своїм рецептом чизкейку. Але хто відмовиться від перевіреного рецепту, яким ділиться професійний кухар - учасниця реаліті Нового каналу Пекельна кухня Каріна Миргород.

Відео дня

Рецепт чизкейка

Інгредієнти для основи:

  • пісочне печиво - 400 г
  • вершкове масло - 150 г

Інгредієнти для начинки:

  • кисломолочний сир - 600 г
  • сметана 20% і більше - 500 г
  • яйця - 4-5 шт.
  • цукрова пудра - 300 г
  • ванільний цукор - 10 г
  • сік половинки лимона
  • цедра одного лимона
  • ягоди і м'ята - для прикраси
Каріна Миргород
Фото: Каріна Миргород

Приготування:

1. Печиво подрібнюємо і з'єднуємо з розтопленим вершковим маслом.

2. Форму для випічки застилаємо пергаментом, потім рівномірно розподіляємо основу, роблячи бортик 6-7см. Прибираємо в холодильник і приступаємо до начинки.

3. Сир з'єднуємо з цукровою пудрою та ванільним цукром, потім додаємо сметану, яйця, сік і цедру лимона. Усе добре перемішуємо до однорідної маси. Обов'язково мішайте вінчиком без використання міксера чи блендера, щоб при випіканні не утворилися тріщини.

4. На основу виливаємо начинку та відправляємо чизкейк у розігріту до 150 °С духовку на годину. Знизу ставимо заповнене водою деко.

5. Через годину вимикаємо духовку і залишаємо чизкейк ще на дві години в духовці, не відкриваючи дверцята.

6. Даємо повністю охолонути і прикрашаємо ягодами.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X