З сиру і печива. Рецепт легкого чизкейку від учасниці Пекельної кухні
Каріна Миргород поділилася рецептом класичної сирної випічки.

Хоча чизкейк міцно закріпився за американською кухнею, його батьківщиною насправді є ще Стародавня Греція. Найперша згадка подібної випічки - записи давньогрецького лікаря Ейгімуса. Вона також зустрічається в єдиній збереженій давньоримській кулінарній книзі. З античних часів способи приготування десерту істотно змінилися, а кожна господиня може похвалитися своїм рецептом чизкейку. Але хто відмовиться від перевіреного рецепту, яким ділиться професійний кухар - учасниця реаліті Нового каналу Пекельна кухня Каріна Миргород.
Рецепт чизкейка
Інгредієнти для основи:
- пісочне печиво - 400 г
- вершкове масло - 150 г
Інгредієнти для начинки:
- кисломолочний сир - 600 г
- сметана 20% і більше - 500 г
- яйця - 4-5 шт.
- цукрова пудра - 300 г
- ванільний цукор - 10 г
- сік половинки лимона
- цедра одного лимона
- ягоди і м'ята - для прикраси

Приготування:
1. Печиво подрібнюємо і з'єднуємо з розтопленим вершковим маслом.
2. Форму для випічки застилаємо пергаментом, потім рівномірно розподіляємо основу, роблячи бортик 6-7см. Прибираємо в холодильник і приступаємо до начинки.
3. Сир з'єднуємо з цукровою пудрою та ванільним цукром, потім додаємо сметану, яйця, сік і цедру лимона. Усе добре перемішуємо до однорідної маси. Обов'язково мішайте вінчиком без використання міксера чи блендера, щоб при випіканні не утворилися тріщини.
4. На основу виливаємо начинку та відправляємо чизкейк у розігріту до 150 °С духовку на годину. Знизу ставимо заповнене водою деко.
5. Через годину вимикаємо духовку і залишаємо чизкейк ще на дві години в духовці, не відкриваючи дверцята.
6. Даємо повністю охолонути і прикрашаємо ягодами.
Смачного!