Смачніший за оригінальний. Рецепт солодкого чизкейку з батату

9 жовтня, 05:04
Перед подачею чизкейк змащується кремом (Фото:alex lvrs / unsplash)

Перед подачею чизкейк змащується кремом (Фото:alex lvrs / unsplash)

Цей пиріг — чудова осіння альтернатива гарбузовим десертам.

Якщо ви не любите гарбуз, ви можете приготувати жовтогарячий сезонний пиріг із батату. Він складається із хрумкого коржа, вершково-сирної частини з бататом і легкого сметанного крему.

Відео дня

Рецепт чизкейку з батату

Інгредієнти

Для начинки:

  • 220 г вершкового сиру
  • 4 великих яйця
  • 650 г батату (приблизно 2 великі)
  • ¼ скл. сметани
  • ¼ скл. цукру
  • ½ скл. коричневого цукру
  • 2 ч.л. ванільного екстракту
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • ¾ ч.л. солі
  • ¼ ч.л. меленого мускатного горіха
  • 1/8 ч.л. меленого імбиру

Для коржа:

  • 200 г пісочного печива
  • 6 ст.л. масла
  • ¼ скл. коричневого цукру
  • ½ ч.л. солі
  • ¼ ч.л. меленої кориці

Для крему:

  • 1 скл. сметани
  • 1 скл. жирних вершків
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
element5 digital / unsplash
Фото: element5 digital / unsplash

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 205 °C, проколіть виделкою батат у кількох місцях, загорніть його в фольгу та запікайте впродовж години. У цей час дістаньте яйця та сир з холодильника, щоб вони дійшли до кімнатної температури. Готовий батат лишіть охолонути, потім дістаньте м’якоть і перебийте в пюре.

2. Зробіть корж: подрібніть печиво у крихту, розтопіть вершкове масло. Змішайте крихти з маслом й іншими інгредієнтами до однорідної консистенції. Змастіть форму для запікання маслом, прокладіть пергаментним папером, а потім розподіліть тісто по формі на дні та боках. Зменшіть температуру до 175 °C і запікайте приблизно 8 хвилин. Готовий корж дістаньте, щоб він злегка охолов.

3. Приготуйте начинку: змішайте всі інгредієнти, окрім яєць, в кухонному комбайні, приблизно 1 хвилину. Потім поступово по одному додайте яйця, та збивайте до однорідності. Вилийте начинку в корж і розрівняйте верх.

4. Помістіть форму у глибоке деко та залийте в деко гарячу воду, щоб вона не торкалася чизкейку. Випікайте до тих пір, поки краї не затвердіють, а центр буде ще злегка «живим». Це займе близько 60−70 хвилин. Вимкніть духовку і трохи відкрийте дверцята. Дайте чизкейку постояти в духовці на водяній бані 1 годину, щоб він охолов. Потім дістаньте пиріг, дайте повністю охолонути, а згодом поставте в холодильник на 4 години.

5. Коли будете готові до подачі, змішайте всі інгредієнти для крему. Збивайте все разом на середній швидкості до м’яких піків, 6−7 хвилин. Акуратно змастіть корж товстим шаром збитих вершків. Зніміть форму та подавайте.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X