Найпопулярніший десерт у світі. Карамельний чизкейк від Ольги Мартиновської

20 березня 2021, 11:00

Ресторатор, кулінарний експерт і суддя проєктів МастерШеф розкрила секрети приготування карамельного чизкейку.

«Чизкейк входить в топ найпопулярніших десертів у світі. Його, напевно, люблять усі. До речі, нещодавно мені на очі потрапила інформація про те, що „пращуром“ сучасного чізкейку пригощали навіть учасників Олімпійських Ігор до нашої ери. Лише уявіть, яка історія у цього десерту!», — поділилася Ольга Мартиновська.

Відео дня

Рецепт чизкейку

Інгредієнти:

  • 4 упаковки пряженого йогурту (1360 г)
  • 2 яйця
  • 100 мл вершків 33%
  • 100 г цукру
  • 200 г печива «пряжене молоко»
  • 200 г вершкового масла
  • 50 г мигдалевої пудри (перебитий мигдаль в кавомолці)
  • дрібка солі
  • пластівці мигдалю для прикраси

Приготування

1. Пряжений йогурт покладіть у марлю і залиште на добу, щоб стекла зайва рідина. У результаті ви отримаєте домашню рикоту.

2. Яйця збийте з цукром за допомогою міксера.

3. Змішайте рикоту, вершки та яйця з цукром.

4. Печиво перебийте з вершковим маслом, мигдалевою пудрою, сіллю та викладіть його в форму, попередньо застелену пергаментом.

5. Влийте сирну масу в форму та випікайте 10 хв при температури 180С, потім збавте температуру до 150С і випікати 1 годину. Десерт краще випікати на водяній бані, тоді він зверху точно не підгорить і стане ще ніжнішим. Просто поставте деко з водою у духовку під час випікання і все.

6.По закінченню часу залишити чизкейк охолонути в самій духовці, щоб не з’явилися тріщини. «А ще не їжте відразу, а дайте йому охолонути та постояти хоча б кілька годин в холодильнику», — радить кулінарка.

7. Прикрасьте чизкейк мигдалевими пластівцями.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X