Бісквітно-сирний. Рецепт вишневого чизкейка

Приготування складається із трьох частин (Фото:oleg_chumakov / depositphotos.com)
Публікуємо рецепт десерту, яким у своїх соцмережах поділилася фуд-блогерка Ольга Головіна.
Цей чизкейк дуже схожий на галицькі пляцки, адже має надто багато шарів як для звичайного чизкейка. Окрім сирної частини цей торт має ванільно-шоколадний бісквіт, власне, вишні та желейне покриття. Попри кількашаровість десерту, із ним впорається навіть початківець.
Рецепт чизкейка з вишнями
Інгредієнти
Бісквіт:
- яйця — 4 шт.
- цукор — 140 г
- борошно — 120 г
- какао — 2 ч.л.
- вишня консервована — 150−200 г
Сирний шар:
- сир кисломолочний дрібнозернистий — 700 г
- цукор — 180 г
- вершки 33% - 250−300 мл
- ванільний цукор — пачка
- желатин — 28 г
- вода — 100 мл
Вишневий шар:
- вишневий сік — 200 мл
- вода — 50 мл (до соку, якщо дуже концентрований)
- желатин — 10 г
- вода — 50 мл (для желатину)
Приготування:
1. Щоб приготувати бісквіт, відділіть жовтки від білків. До жовтків додайте 60 г цукру і збивайте до світло-жовтого кольору. Білки з 60 г цукру збийте до стійких піків. Додайте жовтки до білків і ніжно перемішайте.
2. Додайте просіяне борошно та перемішайте. Розділіть тісто на 2 частини, в одну з них додайте какао і перемішайте до однорідності.
3. У форму, застелену пергаментом, викладіть рівномірним шаром світле тісто, а потім зверху хаотично викладіть шоколадне. Зверху покладіть вишні та відправляйте в розігріту до 180 °C духовку на 35 хвилин. Готовий бісквіт дістаньте з духовки і дайте охолонути.
4. Поки бісквіт холоне, приготуйте сирний шар. Залийте желатин водою і лишіть набухати на 10 хвилин. Потім перекладіть його в сотейник і нагрійте, щоб він повністю розчинився. До кипіння не доводьте, зніміть з вогню і дайте охолонути.
5. Збийте сир блендером, додайте цукор і знову збийте до однорідності. Влийте в масу желатин і ретельно перемішайте. Викладіть сирний шар на охолоджений бісквіт і поставте в холодильник до повного застигання на 3−4 години.
6. Для вишневого шару до соку додайте воду (якщо сік дуже концентрований). До желатину додайте воду, лишіть на 10 хвилин, а потім розтопіть у сотейнику, не доводячи до кипіння. Дайте желатину вистигнути до кімнатної температури, а потім змішайте з соком і вилийте на сирний шар. Поставте в холодильник до повного застигання.
Смачного!