Бісквітно-сирний. Рецепт вишневого чизкейка

27 січня, 22:45
Приготування складається із трьох частин (Фото:oleg_chumakov / depositphotos.com)

Приготування складається із трьох частин (Фото:oleg_chumakov / depositphotos.com)

Публікуємо рецепт десерту, яким у своїх соцмережах поділилася фуд-блогерка Ольга Головіна.

Цей чизкейк дуже схожий на галицькі пляцки, адже має надто багато шарів як для звичайного чизкейка. Окрім сирної частини цей торт має ванільно-шоколадний бісквіт, власне, вишні та желейне покриття. Попри кількашаровість десерту, із ним впорається навіть початківець.

Відео дня

Рецепт чизкейка з вишнями

Інгредієнти

Бісквіт:

  • яйця — 4 шт.
  • цукор — 140 г
  • борошно — 120 г
  • какао — 2 ч.л.
  • вишня консервована — 150−200 г

Сирний шар:

  • сир кисломолочний дрібнозернистий — 700 г
  • цукор — 180 г
  • вершки 33% - 250−300 мл
  • ванільний цукор — пачка
  • желатин — 28 г
  • вода — 100 мл

Вишневий шар:

  • вишневий сік — 200 мл
  • вода — 50 мл (до соку, якщо дуже концентрований)
  • желатин — 10 г
  • вода — 50 мл (для желатину)

Приготування:

1. Щоб приготувати бісквіт, відділіть жовтки від білків. До жовтків додайте 60 г цукру і збивайте до світло-жовтого кольору. Білки з 60 г цукру збийте до стійких піків. Додайте жовтки до білків і ніжно перемішайте.

2. Додайте просіяне борошно та перемішайте. Розділіть тісто на 2 частини, в одну з них додайте какао і перемішайте до однорідності.

3. У форму, застелену пергаментом, викладіть рівномірним шаром світле тісто, а потім зверху хаотично викладіть шоколадне. Зверху покладіть вишні та відправляйте в розігріту до 180 °C духовку на 35 хвилин. Готовий бісквіт дістаньте з духовки і дайте охолонути.

4. Поки бісквіт холоне, приготуйте сирний шар. Залийте желатин водою і лишіть набухати на 10 хвилин. Потім перекладіть його в сотейник і нагрійте, щоб він повністю розчинився. До кипіння не доводьте, зніміть з вогню і дайте охолонути.

5. Збийте сир блендером, додайте цукор і знову збийте до однорідності. Влийте в масу желатин і ретельно перемішайте. Викладіть сирний шар на охолоджений бісквіт і поставте в холодильник до повного застигання на 3−4 години.

6. Для вишневого шару до соку додайте воду (якщо сік дуже концентрований). До желатину додайте воду, лишіть на 10 хвилин, а потім розтопіть у сотейнику, не доводячи до кипіння. Дайте желатину вистигнути до кімнатної температури, а потім змішайте з соком і вилийте на сирний шар. Поставте в холодильник до повного застигання.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X