З вівсяним печивом і кисломолочним сиром. Як приготувати український чизкейк

1 лютого 2020, 01:36

Чизкейк на український манер з вівсяним печивом і домашнім сиром за рецептом Євгена Клопотенка.

Чизкейк — дуже популярний американський і європейський десерт. Рецептів його приготування існує безліч — з запіканням і без, з сиром рікотта або маскарпоне.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Всі вони чудові і заслуговують на увагу. Єдине, що їх об'єднує - це те, що в якості основи в них використовується крихта печива, змішана з вершковим маслом. Печиво теж може бути різним — мигдальне, цукрове, італійські бісквіти савоярді. Чизкейк також можна приготувати з вівсяним печивом. Публікуємо рецепт відомого кулінарного експерта і співвласника ресторану 100 років тому вперед Євгена Клопотенка. Переможець кулінарного шоу МастерШеф Євген Клопотенко поділився секретами, як зробити чизкейк «більш українським».

Відео дня

Як приготувати чизкейк з вівсяним печивом?

ІНГРЕДІЄНТИ НА 6 порцій:

  • Вівсяне печиво — 250 г
  • Вершкове масло — 100 г
  • Кисломолочний сир — 300 г
  • Цукор — 100 г
  • Цукор ванільний — 1 ст. л.
  • Куряче яйце — 4 шт.

ЧИЗКЕЙК З ВІВСЯНИМ ПЕЧИВОМ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

Вівсяне печиво перемелюєМО в блендері в дрібну крихту. Додаємо розтоплене вершкове масло і добре перемішуємо до отримання однорідної маси.

Викладаємо на дно порційних силіконових форм масу і ставимо в холодильник на 30 хвилин.

Кисломолочний сир перетираємо через сито, додаємо яйця, цукор, ванільний цукор і перемішуємо міксером до отримання однорідної маси.

Викладаємо суміш на основу з печива і ставимо в розігріту до 160 градусів на 45−50 хвилин.

Вимикаємо духовку і відкриваємо її двері. Даємо охолонути чизкейку в духовці до кімнатної температури, а потім поміщаємо в холодильник на ніч. Подавати чизкейк можна з тертим шоколадом.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X