Якщо худнете. Рецепт легкого та низькокалорійного чизкейка без випікання
Десерти теж можуть бути корисними та легкими, але при цьому дуже смачними. Рекомендуємо вам приготувати низькокалорійний чізкейк, який не потребує випікання.
Існують чизкейки двох типів — з випіканням і без. Хоча другі вимагають більше часу, щоб добре просочитися і застигнути, вони вимагають менше зусиль від кулінара. Тим більше, цей чизкейк іще й низькокалорійний, що дуже доречно після новорічних застіль.
Рецепт чизкейка
Інгредієнти:
- 200 г сиру знежиреного
- 125 мл натурального йогурту
- 2 яєчних білків
- 9 грамів желатину
- 75 мл лимонного соку
- 75 мл води
- 2−3 столові ложки меду
- Пісочне печиво
- Розм’якшене масло
Приготування:
Змішайте лимонний сік і воду, додайте до них желатин і залиште на 5 хвилин. Потім на повільному вогні нагрійте цю суміш, поки желатин не розчиниться, і охолодіть.
Збийте сир, йогурт і мед, потім влийте суміш лимона та желатину.
Збийте білки в піну й обережно введіть їх в сирну суміш.
Зробіть основу з пісочного печива, перетертого з маслом. Кількість печива і масла залежить від виду печива. Утрамбуйте «корж» у форму. Викладіть на основу сирну масу та відправте чизкейк у холодильник мінімум на 5 годин.
На дно, перед викладанням сирної маси, або зверху чизкейка можна додати ягоди чи фрукти.
Смачного!