«Fine dining втрачає сенс». Євген Клопотенко зробив косплей на фільм Меню та поділився рецептом ідеального чизбургера

Бургер найкраще подавати з картоплею фрі (Фото:Скріншоти відео instagram.com/klopotenko)
Євген Клопотенко зняв відео у стилі фільму дял свого Instagram, а також розповів NV, чому вже пару разів передивлявся цю стрічку.
Євген Клопотенко
Фільм Меню для мене неочіковано став культовим, я вже дивився його двічі.
Творці фільму спробували уявити, як далеко може піти fine dining. Вони створили для головного героя умови, про які мріє кожен шеф — власний ресторан (можна на власному острові), власна ферма, локальні продукти, повна свобода у творенні меню, черга з гостей, високий чек, ідеальна кухня та кухарі… У фільмі дуже добре показано, що це і є та стеля, вище якої жоден шеф-кухар не може піднятися. І у фінал фільму (тут без спойлерів) — це алегорія того, що fine dining вже дійшов до свого максимуму і що він не безкордонний, а коли ти бачиш ці кордони, ти розчаровуєшся.
Показово, що цей фільм вийшов майже одночасно з новиною про закриття ресторану Noma. Для мене цей фільм якраз про те, що говорив шеф Noma Рене Редзепі - fine dining не є sustainable, ресторатори заробляють зовсім на іншому, шефи та кухарі працюють в умовах постійного пресингу та стресу, а значить сама концепція fine dining втрачає сенс.
У кінці фільма героїня просить шефа приготувати їй звичайний чизбургер, який той готував на початку своєї кар'єри для простих людей. Це був простий чизбургер — булка, м’ясо, сир та цибуля. Все. І цей рецепт є дуже крутим, я його повторив і вийшов той базовий смак, який у багатьох закладах намагаються змінити, покращити, додати соуси, але він прекрасний у своїй простоті. Це фактично і є та котлета на батоні, яку давали нам батьки в дитинстві. Цей чизбургер — проста їжа, щоб люди жили та насолоджувались життям.
Рецепт чизбургера
Інгредієнти:
- 250 г яловичого фаршу
- цибуля
- 4 шматочки сиру чеддер
- булочка для бургера з кунжутом
- картопля фрі для подачі