Модний суперфуд. Три рецепти чіа-пудингу від Тетяни Литвинової
Кулінарний експерт розповіла, як приготувати чіа-пудинг і з чим їх поєднувати.
Тетяна Литвинова підібрала три сезонних поєднання з фруктами і ягодами, щоб готувати смачні пудинги все літо.
Рецепти чіа-пудингів
Інгредієнти для кокосового пудингу:
- Молоко кокосове — 300 мл
- Насіння Чіа — 40 г
- Ягоди (малина, полуниця, чорниця) — 200 г
Молоко кокосове:
- Вода — 350 мл
- Кокосова стружка — 100 мл
Інгредієнти для мигдального пудингу:
- Молоко мигдальне — 200 мл
- Насіння Чіа — 30 г
- Манго — 100 г
- Ананас — 100 г
- М’ята
Молоко мигдальне:
- Вода — 250 мл
- Мигдаль — 80 г
Інгредієнти для пудингу з йогурту:
- Йогурт 10% - 300 мл
- Насіння Чіа — 40 г
- Полуниця — 150 г
- Банан — 1 шт.
- Мед — 1 ч.л.
- М’ята

Приготування:
1. Якщо ви готуєте пудинг на кокосовому або мигдальному молоці, рекомендуємо вам приготувати його самостійно. Молоко вийде кориснішим і дешевшим.
- Кокосове молоко:
Залийте окропом кокосову стружку. Через кілька хвилин відправте все в блендер і подрібніть. Потім процідіть суміш і отримаєте молоко.
- Мигдальне молоко:
Очистіть мигдаль, покладіть у чашу блендера і залийте водою. Перебийте суміш, процідіть через вафельний рушник або паперовий фільтр. Готово.
2. Приготуйте начинки:
- Мангова начинка: очистіть манго, наріжте уздовж кісточки та пробийте блендером.
- Бананово-полунична начинка: пробийте в блендері очищений банан з полуницею.
- Ягідна начинка: помийте та почистіть всі ягоди та перебити в блендері.
3. Пудинг:
Молоко або йогурт вилийте в чашу. Насипте насіння Чіа і перемішайте. Дайте настоятися 6−8 годин. Якщо основа з йогурту, додайте мед.
У посуд для пудингу вилийте пудинг з насінням Чіа, додайте начинку. Можна прикрасити шматочками фруктів (ананасом, ягодами і тд).
Смачного!