Модний суперфуд. Три рецепти чіа-пудингу від Тетяни Литвинової

22 травня 2021, 05:45

Кулінарний експерт розповіла, як приготувати чіа-пудинг і з чим їх поєднувати.

Тетяна Литвинова підібрала три сезонних поєднання з фруктами і ягодами, щоб готувати смачні пудинги все літо.

Рецепти чіа-пудингів

Інгредієнти для кокосового пудингу:

Відео дня

  • Молоко кокосове — 300 мл
  • Насіння Чіа — 40 г
  • Ягоди (малина, полуниця, чорниця) — 200 г

Молоко кокосове:

  • Вода — 350 мл
  • Кокосова стружка — 100 мл

Інгредієнти для мигдального пудингу:

  • Молоко мигдальне — 200 мл
  • Насіння Чіа — 30 г
  • Манго — 100 г
  • Ананас — 100 г
  • М’ята

Молоко мигдальне:

  • Вода — 250 мл
  • Мигдаль — 80 г

Інгредієнти для пудингу з йогурту:

  • Йогурт 10% - 300 мл
  • Насіння Чіа — 40 г
  • Полуниця — 150 г
  • Банан — 1 шт.
  • Мед — 1 ч.л.
  • М’ята
Скріншот відео на YouTube-каналі Тетяна Литвинова
Фото: Скріншот відео на YouTube-каналі Тетяна Литвинова

Приготування:

1. Якщо ви готуєте пудинг на кокосовому або мигдальному молоці, рекомендуємо вам приготувати його самостійно. Молоко вийде кориснішим і дешевшим.

  • Кокосове молоко:

Залийте окропом кокосову стружку. Через кілька хвилин відправте все в блендер і подрібніть. Потім процідіть суміш і отримаєте молоко.

  • Мигдальне молоко:

Очистіть мигдаль, покладіть у чашу блендера і залийте водою. Перебийте суміш, процідіть через вафельний рушник або паперовий фільтр. Готово.

2. Приготуйте начинки:

  • Мангова начинка: очистіть манго, наріжте уздовж кісточки та пробийте блендером.
  • Бананово-полунична начинка: пробийте в блендері очищений банан з полуницею.
  • Ягідна начинка: помийте та почистіть всі ягоди та перебити в блендері.

3. Пудинг:

Молоко або йогурт вилийте в чашу. Насипте насіння Чіа і перемішайте. Дайте настоятися 6−8 годин. Якщо основа з йогурту, додайте мед.

У посуд для пудингу вилийте пудинг з насінням Чіа, додайте начинку. Можна прикрасити шматочками фруктів (ананасом, ягодами і тд).

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X