Чи знаєте ви, коли починається новий винний рік?

17 листопада 2016, 12:00
Новини компаній
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Справжні поціновувачі цього напою безсумнівно дадуть відповідь: "У третій четвер листопада!" – і будуть абсолютно праві! А пов'язано це з молодим французьким вином Божоле, яке виготовляють в короткі терміни і воно готове до вживання раніше за всі інші

Це молоде вино має неповторний смак і особливу технологію виробництва. Перший секрет успіху цього молодого вина в сорті "гаме", який вирощують у Франції в історичній області Божоле (Бургундії). В цьому регіоні завжди був своєрідний ґрунт, на якому приживався не весь виноград, але ось сорт "гаме" ріс найкраще.

Beaujolais Nouveau 2016, Georges Duboeuf

Другий секрет – традиційне виробництво молодого вина. Ця традиція сягає корінням у дуже далекі часи. Тоді винороби закладали виноград в бочки цілими гронами. Під власною вагою деякі ягоди лопалися і виноград бродив у власному соку близько 5-6 днів. Потім виноград додатково пресували і бродіння тривало ще місяць.

Після цього Божоле розливали в пляшки і насолоджувалися смаком – енергійним, яскравим, не терпким, з багатим фруктовим ароматом.

У сучасному виробництві бочки перетворилися на чани, а от сам процес вуглекислої мацерації залишився незмінним.

Beaujolais Villages Primeur 2016, Louis Jadot

Вино Божоле завжди свіже, адже його рекомендований термін споживання дуже нетривалий – всього три місяці. Кажуть, що потім його смак втрачає свою свіжість і аромат. Тому його варто пити не зволікаючи – відразу після виготовлення. Саме тому у Франції, за законодавством, призначено день, коли вино Божоле дозволено презентувати офіційно – це третій четвер листопада. Саме цей день є відкриттям нового винного сезону. Примітні також і назви Божоле "Nouveau" і "Primeur", які символізують кінець врожаю і початок виноробного року.


Beaujolais Nouveau 2016, c'est la Vie

Французи обожнюють це вино за його універсальність і простоту. Щоб сповна насолодитися його смаком не потрібно бути витонченим поціновувачем подібних напоїв. Воно не вимагає від споживача досвідченості й чудово поєднується з будь-якими стравами. Келих вина Божоле підійде до м'ясних страв, сирів, легких салатів, різноманітних ковбас і навіть до традиційно французького цибулевого супу.

Також це вино стане найкращим символом веселої й гучної вечірки, адже після кількох келихів Божоле ви напевно будете в дуже веселому і пустотливому настрої.

Якщо ви ще не відчули легкості й молодості вина Божоле, то поспішайте зробити це якнайшвидше в інтернет-магазині Good Wine! Адже тисячолітні традиції Франції й майстерність виноробів не зможуть залишити вас байдужими до цього веселого вина.

ґ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X