Гарно, просто та корисно. Рецепт стейків із червонокачанної капусти

14 лютого, 10:12
Приправити стейки можна будь-яким соусом чи спеціями (Фото:healthy.to.the.core/instagram.com)

Приправити стейки можна будь-яким соусом чи спеціями (Фото:healthy.to.the.core/instagram.com)

Ця проста овочева страва готується лише 20 хвилин у духовці.

Стейки з капусти, запечені в духовці, — одна з найпростіших, але візуально ефектних і смачних страв із капусти, які ви коли-небудь готували. До того ж, фіолетова капуста ще й дуже корисна.

Відео дня

Для стейків вибирайте качан капусти середнього розміру: найзручніше для нарізання, якщо ви можете з комфортом тримати весь качан однією рукою. Також використовуйте гострий та довгий ніж.

Подавайте смажені стейки гарячими як гарнір до м’яса або як основну страву з салатом, пастою чи просто з улюбленим соусом.

Рецепт капусти в духовці

Інгредієнти:

  • 1 качан капусти середнього розміру
  • 3 ст.л. олії
  • 1 ч.л. крупної солі
  • ½ ч.л. перцю
  • спеції, наприклад, чебрець, мелена гірчиця або насіння кмину, пластівці червоного перцю чилі, цедра лимона і т. д., за смаком

Приготування:

Розігрійте духовку до 200 °C, застеліть деко пергаментним папером і відкладіть убік.

Видаліть зовнішнє листя з качана капусти і наріжте стейками товщиною близько 2,5 см. Викладіть стейки капусти на деко.

Змішайте олію, сіль, перець та приправи на ваш вибір. Змастіть капустяні стейки приправленою олією. Найзручніше це робити силіконовим пензликом.

Запікайте капусту протягом 18−20 хвилин або поки ви не помітите, що зовнішні краї добре підрум'яняться, а поверхня почне карамелізуватися.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X