Олімпійські ігри кулінарів. Стали відомі переможці конкурсу Bocuse d’Or

28 вересня 2021, 10:10

Перше місце зайняла збірна Франції, друге — Данія, а третє - Норвегія.

Bocuse d’Or — це чемпіонат світу з кулінарії, який проходить раз на два роки та прирівнюється до Олімпійських ігор у кулінарії. Конкурс названий на честь французького шеф-кухаря Поля Бокюза, який зробив великий внесок у французьку кухню та навчив багатьох світових мішленівських шеф-кухарів.

Відео дня

Хоча Bocuse d’Or — чемпіонат, це більше, ніж просто гастрономічне змагання, це універсальна система обміну досвідом та налагодження зв’язків. З 2005 року в конкурсі були представлені попередні відбіркові заходи з національними турами, а потім з континентальними кваліфікаційними змаганнями, в тому числі Bocuse d’Or Europe, Bocuse d’Or Americas, Bocuse d’Or Asia-Pacific і Bocuse d’Or Africa.

27 вересня стали відомі переможці 2021 року конкурсу Bocuse d’Or, що проводився в рамках виставки Sirha Lyon. Найкращою стала команда Франції на чолі з шеф-кухарем Деві Тіссо.

«Я присвячую цю перемогу месьє Полю, який подарував мені смак до кулінарії. Без нього мене б тут не було. Привезти додому Bocuse d’Or — мрія дитинства. Зробити так, щоб французька гастрономія знову засяяла на весь світ, — велика гордість. Це також нагорода за наполегливу працю всієї команди, яка не здавалася з самого початку цієї пригоди. Я дякую всім, хто нас підтримував, хто вірив у нас. Величезне спасибі за всю цю підтримку. Ми наважувалися, іноді сумнівалися, ми починали знову і знову, але ми ніколи не втрачали внутрішній вогонь, який нами рухає. Ми весело провели час і разом у нас все вийшло!», — написав про перемогу Деві Тіссо.

Друге місце на чемпіонаті зайняла команда Данії, а третє - Норвегії.

У цьому році 11 жовтня вперше в Україні буде проходити відбір на Bocuse d’Or Europe Final 2022. На заході крім конкурсу також будуть проходити лекції, воркшопи та майстер-класи від українських шефів і експертів світового масштабу.

Показати ще новини
Радіо НВ
X