Смажені, мариновані, намазка. Чотири рецепти страв із часникових стрілок

8 червня, 04:41
Часникові стрілки можна також морозити і сушити (Фото:OnlyZoia / depositphotos.com)

Часникові стрілки можна також морозити і сушити (Фото:OnlyZoia / depositphotos.com)

Розповідаємо, як приготувати цей корисний сезонний продукт.

Молоді паростки часнику дуже корисні і насичені смаком, тому в східній кухні їх часто просто смажать на сковородах вок, в європейських - готують соуси та ароматні олії; також паростки, які зовсім недовго зберігаються свіжими, сушать, заморожують і маринують на зиму.

Відео дня

Розповідаємо, як приготувати цю вітамінну зелень.

Рецепт часникових стрілок по-корейськи

Складові:

  • 500 г часникових стрілок
  • 1 морква
  • 1 шт. червоного гострого перцю
  • 50 мл соєвого соусу
  • 8 шт. гвоздики
  • 2 ч.л. кунжуту
  • 1 ч.л. коріандру
  • 1 ст.л. рисового оцту
  • сіль, перець, цукор за смаком
  • олія для смаження

Приготування:

У ступці подрібніть сухі спеції та перетріть їх із дрібно нарізаним червоним перцем.

Розігрійте глибоку сковорідку з олією, додайте спеції і злегка обсмажте.

Викладіть у сковороду часникові стрілки та нарізану соломкою моркву, обсмажте до м'якості.

Влийте соус і ретельно перемішайте. Потім додайте оцет, кунжут і смажте разом на невеликому вогні протягом декількох хвилин, помішуючи.

Готово!

Рецепт часникових стрілок зі сметаною

Складові:

  • 300 г часникових стрілок
  • 200 мл сметани
  • 1 ст.л. борошна
  • Спеції за смаком
  • Сир натертий за бажанням

Приготування:

Промийте часникові стрілки, видаліть коробочки з насінням. Наріжте на шматочки по 3-4 см.

Нагрійте сковороду з олією, викладіть стрілки і, помішуючи, смажте на середньому вогні 15-20 хвилин, поки вони не стануть м'якими.

Приправте сіллю, перцем та іншими спеціями за бажанням. Додайте борошно і перемішайте, щоб воно рівномірно розподілилося. Потім додайте сметану, доведіть все до кипіння і смажте, доки соус не загусне.

Тушкуйте під кришкою протягом 5 хвилин. Перед подачею, за бажанням, притрусіть сиром.

Готово!

Рецепт намазки із часникових стрілок

Складові:

  • 500 г часникових стрілок
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1-2 ст.л. лимонного соку
  • Цедра 0,5 лимона
  • 1 ч. л. солі
  • 1/4 ч.л. перцю
  • за бажанням додайте іншу зелень, горіхи, трохи авокадо

Приготування:

Перебийте в блендері часникові стрілки, олію та цедру лимона. За бажанням додайте волоські горіхи, авокадо, петрушку або іншу зелень. Перемішайте масу, додайте сік лимона, сіль та перець, регулюючи смак страви.

Подавайте як соус чи намазку до хліба.

Смачного!

Рецепт маринованих часникових стрілок

Складові:

  • 500 г часникових стрілок
  • 400 мл води
  • 50 мл оцту
  • Сіль та цукор по 25 г
  • Спеції за смаком

Приготування:

Промийте стрілки, приберіть потовщення, якщо є, наріжте на шматочки однакового розміру або залиште цілими. Пробланшуйте протягом 3 хвилин і перекладіть в друшляк.

Простерилізуйте банки, викладіть на дно спеції, заповніть банку стрілками.

Закип'ятіть воду, додайте оцет, сіль та цукор. Залийте стрілки маринадом та закатайте банки.

Показати ще новини
Радіо НВ
X