З травами, прянощами і вином. Одеський ресторатор Савелій Лібкін розповів, як приготувати чахохбілі за грузинським рецептом

5 травня 2020, 12:37

Поєднання молодої птиці з травами, прянощами і сухим вином створюють неповторний смак грузинської кухні.

Чахохбілі - одна з найпопулярніших страв грузинської кухні. Традиційно блюдо готують із фазанів, але їх цілком можна замінити молодою куркою, яку в умовах карантину легко купити. Однак курчата повинні бути фермерські вільного вигулу, тоді страва вийде максимально наближеною до автентичної. Страва має легку кислинку, яку додають помідори, але замість них іноді додають сухе червоне вино і трохи цукру для балансу смаку. Одеський ресторатор Савелій Лібкін приготував справжню грузинську страву чахохбілі в прямому ефірі Facebook разом з виноробом Робертом Гулієвим. НВ Style пропонує приготувати чахохбілі за рецептом Сави Лібкіна.

Відео дня

Як приготувати чахохбілі?

Складові:

  • курчата
  • цибуля
  • часник
  • помідори
  • олія
  • тархун
  • часник молодий
  • кінза
  • червоний і зелений базилік
  • аджика
  • мелений червоний перець
  • уцхо сунелі
  • хмелі-сунелі
  • сванська сіль
  • сухе біле вино

Розрізаємо курчат на середні шматочки, видаляємо неїстівні частини. Обсмажуємо на тефлоновій сковороді шматочки курчат без олії на власному жирі. Перекладаємо курчат в казан.

Нарізаємо цибулю і часник. Обсмажуємо овочі на олії і додаємо шматочок вершкового масла.

Робимо на помідорах надрізи, видаляємо плодоніжки і кладемо овочі в окріп на 5−7 секунд — бланшируємо помідори, після чого обливаємо холодною водою. Знімаємо шкірку і нарізаємо помідори великими шматками.

Кладемо нарізані помідори в чашу блендера і подрібнюємо. У нас вийде помідорний соус.

Ставимо казан із птахом на сильний вогонь і виливаємо помідорний соус. Накриваємо кришкою і чекаємо, поки соус закипить.

Очищаємо молодий часник. Нарізаємо крупно червоний і зелений базилік, кінзу, тархун. Молодий часник нарізаємо дрібно.

Коли соус в казані закипів, робимо менший вогонь і додаємо обсмажену цибулю з часником. Перемішуємо. Додаємо трохи аджики, мелений червоний перець, уцхо сунелі, хмелі-сунелі, сванську сіль і перемішуємо. Робимо трохи більше вогонь і накриваємо кришкою.

Через 5−7 хвилин додаємо в казан сухе біле вино і робимо сильний вогонь. Висипаємо нарізану зелень — червоний і зелений базилік, кінзу, тархун і молодий часник. Через 3 хвилини вимикаємо вогонь і даємо страві постояти пару хвилин.

Як приготувати чахохбілі за рецептом Сави Лібкіна: відео

Показати ще новини
Радіо НВ
X