«Гастро-тур до Грузії». Рецепт чахохбілі з гомілок від шеф-кухаря

12 січня, 04:22
Перед подачею прикрасьте страву кінзою (Фото:bbivirys/depositphotos.com)

Перед подачею прикрасьте страву кінзою (Фото:bbivirys/depositphotos.com)

Публікуємо рецепт, яким у своєму Instagram поділився шеф-кухар і переможець шоу МастерШеф Вадим Бжезинський.

Чахохбілі - одна із тих характерних страв, котра одразу огортає колоритом грузинської кухні. Секрет такого смаку не в великій кількості інгредієнтів, а в вині, з якого випаровується алкоголь і лишається вишукана кислинка, та хороших спеціях.

Відео дня

Рецепт чахохбілі

Інгредієнти:

  • Гомілки — 3−4 шт.
  • Цибуля — ½ шт.
  • Перець болгарський — ½ шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Томати консервовані - 1 банка (пілаті)
  • Коріандр — 1 ч.л.
  • Хмелі-сунелі - 1 ст.л.
  • Сухе червоне вино — 100 мл
  • Кінза
  • Перець чилі - 1 шт.
  • Вершкове масло — 25 г
  • Олія — 25 мл

Приготування:

1. Промийте гомілки та зробіть на них кілька надрізів. На пательню додайте масло та олію та обсмажте гомілки до золотавої скоринки. Посоліть і поперчіть.

2. Наріжте цибулю, болгарський перець і часник, злегка обсмажте на пательні. Додайте вино, консервовані томати та спеції, перемішуючи, тушкуйте соус 3−4 хвилини.

3. Вилийте соус у форму для запікання, зверху викладіть гомілки та цілий перець чилі.

4. Запікайте чахохбілі в духовці при 200 °C впродовж 35 хвилин.

Перед подачею прикрасьте кінзою.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X