«Гастро-тур до Грузії». Рецепт чахохбілі з гомілок від шеф-кухаря

Перед подачею прикрасьте страву кінзою (Фото:bbivirys/depositphotos.com)
Публікуємо рецепт, яким у своєму Instagram поділився шеф-кухар і переможець шоу МастерШеф Вадим Бжезинський.
Чахохбілі - одна із тих характерних страв, котра одразу огортає колоритом грузинської кухні. Секрет такого смаку не в великій кількості інгредієнтів, а в вині, з якого випаровується алкоголь і лишається вишукана кислинка, та хороших спеціях.
Рецепт чахохбілі
Інгредієнти:
- Гомілки — 3−4 шт.
- Цибуля — ½ шт.
- Перець болгарський — ½ шт.
- Часник — 2 зубчики
- Томати консервовані - 1 банка (пілаті)
- Коріандр — 1 ч.л.
- Хмелі-сунелі - 1 ст.л.
- Сухе червоне вино — 100 мл
- Кінза
- Перець чилі - 1 шт.
- Вершкове масло — 25 г
- Олія — 25 мл
Приготування:
1. Промийте гомілки та зробіть на них кілька надрізів. На пательню додайте масло та олію та обсмажте гомілки до золотавої скоринки. Посоліть і поперчіть.
2. Наріжте цибулю, болгарський перець і часник, злегка обсмажте на пательні. Додайте вино, консервовані томати та спеції, перемішуючи, тушкуйте соус 3−4 хвилини.
3. Вилийте соус у форму для запікання, зверху викладіть гомілки та цілий перець чилі.
4. Запікайте чахохбілі в духовці при 200 °C впродовж 35 хвилин.
Перед подачею прикрасьте кінзою.
Смачного!