Квітковий мед. Рецепт варення з бузини від шеф-кухаря

20 травня, 06:07
Чим довше варити варення, тим густіше воно буде (Фото:AGphoto/depositphotos.com)

Чим довше варити варення, тим густіше воно буде (Фото:AGphoto/depositphotos.com)

Шеф-кухар й експерт реаліті На ножах Алекс Якутов розповів, як приготувати сезонне варення.

Про користь ягід бузини відомо давно. Плоди містять велику кількість вітамінів A, B, C. З ягід бузини готують варення, сиропи, вино. Не менш корисні і квіти цього куща, тому їх заварюють як чай, роблять лікувальні настоянки й варять так званий мед. Насправді це варення, яке за своєю консистенцією та кольором дуже нагадує мед. Робиться він просто, а виходить ароматним і дуже смачним.

Відео дня

Рецепт меду з бузини

Інгредієнти:

  • квітки бузини — 2 щільно заповнені склянки
  • вода — 500 мл
  • цукор — 1 кг
  • лимонна кислота — ¼ ч. л.

Приготування:

Квітки промиваємо та відокремлюємо від гілочок.

Складаємо в каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння та кип’ятимо 10−15 хвилин.

Даємо настоятися щонайменше 1 годину. Відтискаємо всі квітки та викидаємо.

У відвар додаємо цукор та лимонну кислоту. Вона потрібна, щоб мед не кристалізувався. Варимо на повільному вогні дві години, періодично помішуючи. Готовність визначайте за густотою: чим довше варите, тим густішим буде варення.

Мед можна вживати відразу або заготовити на зиму, розливши по стерилізованих баночках.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X