Квітковий мед. Рецепт варення з бузини від шеф-кухаря

Чим довше варити варення, тим густіше воно буде (Фото:AGphoto/depositphotos.com)
Шеф-кухар й експерт реаліті На ножах Алекс Якутов розповів, як приготувати сезонне варення.
Про користь ягід бузини відомо давно. Плоди містять велику кількість вітамінів A, B, C. З ягід бузини готують варення, сиропи, вино. Не менш корисні і квіти цього куща, тому їх заварюють як чай, роблять лікувальні настоянки й варять так званий мед. Насправді це варення, яке за своєю консистенцією та кольором дуже нагадує мед. Робиться він просто, а виходить ароматним і дуже смачним.
Рецепт меду з бузини
Інгредієнти:
- квітки бузини — 2 щільно заповнені склянки
- вода — 500 мл
- цукор — 1 кг
- лимонна кислота — ¼ ч. л.
Приготування:
Квітки промиваємо та відокремлюємо від гілочок.
Складаємо в каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння та кип’ятимо 10−15 хвилин.
Даємо настоятися щонайменше 1 годину. Відтискаємо всі квітки та викидаємо.
У відвар додаємо цукор та лимонну кислоту. Вона потрібна, щоб мед не кристалізувався. Варимо на повільному вогні дві години, періодично помішуючи. Готовність визначайте за густотою: чим довше варите, тим густішим буде варення.
Мед можна вживати відразу або заготовити на зиму, розливши по стерилізованих баночках.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life