З пікантним смаком. Рецепт буженини, фаршированої курагою

28 грудня 2021, 11:15

Якщо ви втомилися від рулетів, приготуйте свинячу корейку за цим простим, але вартісним рецептом.

Оскільки рік Тигра офіційно настає лише в лютому, покровителем цього Нового року буде все ще Бик. Тому краще не готувати яловичину на святковий стіл. Але якщо ви віддаєте перевагу більш жирному м’ясу, ніж курка або інша птиця, приготуйте свинину.

Відео дня

За бажанням ви можете замінити курагу на чорнослив, яблука або інші фрукти.

karolina kolodziejczak / unsplash
Фото: karolina kolodziejczak / unsplash

Буженина зі свинини з курагою

Кухня: Європейська

Інгредієнти

Свиняча корейка 1 шт. (близько 2 кг)

Курага 300 г

Часник 6 зубчиків

Свіжий розмарин 2,5 ч.л.

Курячий бульйон 1,5 ст.

Сіль та перець за смаком

Енергетична цінність: 348 на порцію Ккал

Інструкція приготування

Загальний час: 02:35 (Час приготування: 00:30)

  1. Помістіть у середню каструлю курагу та півсклянки води. Доведіть до кипіння, зніміть із вогню та дайте настоятися 10 хвилин.
  2. Тонким довгим ножем зробіть поздовжній проріз шириною близько 4 см у центрі свинячої корейки. Розширте отвір за допомогою ложки або ручки дерев'яної лопатки.
  3. У невеликій мисці змішайте курагу, половину часнику та дрібку солі. Нафаршуйте корейку сумішшю.
  4. Обв'яжіть свинячу корейку кухонним шпагатом. Розігрійте духовку до 160°С.
  5. Використовуючи ступку, разом подрібніть дрібно нарізаний розмарин, неповну чайну ложку солі та чайну ложку перцю. Додайте другу половину часнику та натріть спеціями усю свинину.
  6. Викладіть м'ясо в досить глибоку форму для випікання та запікайте 45 хвилин. Потім дістаньте свинину, полийте бульйоном та продовжуйте запікати, поливаючи кожні 15 хвилин, ще близько години.
  7. Коли м'ясо буде готове, перекладіть його на решітку та дайте відпочити близько 20 хвилин.
  8. Залишки бульйону з жиром процідіть у соусник і подавайте з м'ясом.

Автор: Шеріл Слокум

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X