Холодник або шалтібарщай. Традиційна літня страва Білорусі

19 серпня 2020, 13:42

Білоруська фуд-блогерка Віка Реуцька поділилася улюбленим літнім рецептом холодник на кефірі з буряком.

Цього четверга тематикою радіо-шоу Картата потата стане кухня Білорусі. Українська та білоруська кухні мають багато спільного та досить зрозумілі одна одній. У нашій країні теж готують холодник у різних варіаціях, адже це проста та смачна страва. Під назвою щалтібарщай цей холодний борщ відомий і в Литві. Пропонуємо вам приготувати білоруський варіант холодника, зіркою якого є буряк.

Відео дня

Як приготувати холодник

Інгредієнти:

  • 2 л кефіру 1,5%
  • 500 мл кип'яченої води
  • 2-3 молоді буряки
  • 2-3 свіжі огірки
  • по пучку кропу та зеленої цибулі
  • сіль / лимонний сік за смаком
  • молода картопля
  • відварене яйце

Приготування:

Збризніть буряк маслом, оберніть фольгою та поставте запікати при температурі 160 градусів на 35-40 хвилин. Готовність можна перевірити, проколовши буряк, він повинен легко піддаватися.

У цей час відваріть молоду картоплю та яйце.

Готовий буряк натріть на тонкій тертці, а потім наріжте огірки тонкою соломкою. Дрібно порубіть зелень.

Щоб зібрати страву, налийте в каструлю чи відразу в тарілку кефір, трохи води (якщо ви любите більш рідку консистенцію), буряк й огірки, доведіть усе до смаку приправами та почекайте, поки става охолоне. Потім додайте в тарілку яйце, картоплю та прикрасьте все зеленню.

Смачного!

Слухайте та дивіться ефір шоу Картата потата, присвячений кухні Білорусі, 20 серпня о 15:00 на каналі Радіо НВ .

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X