«Хелсі-шмелсі та недорого». Рецепт буряка з тунцем від судді МастерШеф

8 вересня 2020, 04:15

Шеф, ресторатор, переможниця та суддя МастерШеф Ольга Мартиновська поділилася зі своїми підписниками простим корисним рецептом запеченого буряка.

Ольга Мартиновська в своєму Instagram зізналася підписникам, що дуже любить буряк, який можна їсти і сирим, і в салаті, і карамелізований.

Однак найбільше кулінарка рекомендує запікати буряк у фользі та їсти з соусом із домашнього майонезу та консервованого тунця — виходить смачно, «хелсі-шмелсі та недорого».

Відео дня

«Обов'язково не пошкодуйте зелені - найкраще підійде кінза, а якщо не полюбляєте, то зелена цибуля чи петрушка. Подавати як холодну закуску чи замість салату!», — радить Ольга Мартиновська

Рецепт запеченого буряка

Інгредієнти на 3 порції:

  • 3 молодих буряка однакового розміру
  • 150 г домашнього майонезу
  • 100 г тунця в олії
  • 20 г натертого пармезану
  • Лимонний сік
  • Зелень

Приготування:

Загорніть буряк у фольгу разом із сіллю та запікайте 1−1,5 год при 180 градусах.

У цей час перебийте в блендері майонез із тунцем та пармезаном, додайте лимонний сік, сіль та перець за смаком.

За бажанням майонез можна замінити вершковим сиром (типу Філадельфії) або фетою.

Подавайте із зеленню та шматочком цільнозернового хлібу.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X