Лінивий і класичний. Два рецепти чизбургерів, котрі легко приготувати вдома

16 вересня, 04:29
Для бургера найкраще підходить яловичий фарш (Фото:fabrice thys / unsplash)

Для бургера найкраще підходить яловичий фарш (Фото:fabrice thys / unsplash)

Поки McDonald’s не повернувся в Україну, пропонуємо вам приготувати улюблений бургер самотужки.

Якщо ви думаєте над тим, що приготувати на вечерю чи чим пригостити гостей, пропонуємо вам ці рецепти чизбургерів. По-перше, всі м’ясоїди обожнюють цю страву — навіть королева Єлизавета любила бургери, хоча й їла їх без булок. По-друге, це хороша альтернатива традиційним стравам, типу котлет чи піци.

Відео дня

Пропонуємо вам два рецепти від Tasting Table: класичний бургер шейк шак і чизбургер-діп, котрий подається без булки, але з тортильями чи хлібцями.

Рецепт бургера шейк шак

Інгредієнти

Для соусу:

  • ½ скл. майонезу
  • 1 ст.л. діжонської гірчиці
  • 1 ч.л. кетчупу
  • ¼ ч.л. розсолу кропу
  • дрібка каєнского перцю

Для бургера:

  • 4 картопляні булочки для гамбургерів
  • 4 ст.л. вершкового масла, розтопленого
  • соус
  • 4 шт. салату
  • Вісім скибочок помідорів сливка
  • 450 г яловичого фаршу, сформованого у чотири котлети товщиною бл. 2,5 см
  • 4 скибочки сиру
  • сіль і перець за смаком
engin akyurt / unsplash
Фото: engin akyurt / unsplash

Приготування:

1. Приготуйте соус: у маленькій мисці перемішайте всі інгредієнти до однорідності, відставте.

2. Розігрійте велику сковороду. Тим часом розріжте булочки і щедро змастіть обидві сторони розтопленим маслом. Зменшіть вогонь до слабкого, викладіть булочки на розігріту сковороду, змащеною стороною донизу, і готуйте до золотистої скоринки 2−3 хвилини. Перекладіть на тарілку та викладіть 1 столову ложку соусу на кожну булочку, на верхні викладіть по шматочку салату та 2 скибочки помідорів.

3. Збільште вогонь до середнього і дайте сковороді нагрітися протягом 2−3 хвилин. На тарілці приправте обидві сторони кожної котлети яловичого фаршу сіллю та перцем.

Помістіть котлети на сковороду, притисніть лопаткою, щоб зробити їх тоншими і більшими. Готуйте м’ясо, доки краї не стануть коричневими зі скоринкою, близько 2−3 хвилин, потім переверніть їх. Покладіть шматочок сиру на кожну котлету та продовжуйте готувати ще 1−2 хвилини.

4. Перекладіть котлети з сиром на кожну нижню булочку, потім зберіть бургер, виклавши зверху частину булочок з салатом і помідорами.

Смачного!

Рецепт лінивого бургеру

Інгредієнти:

  • 1 жовта цибулина, нарізана кубиками
  • 450 г яловичого фаршу
  • 1 ч.л. солі
  • ½ ч.л. перцю
  • 220 г вершкового сиру
  • 2 склянки натертого сиру чеддер
  • ¼ склянки нарізаних солоних огірків
  • ¼ склянки соусу для бургерів
  • чипси для подачі

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 175 °C. Промажте форму для запікання олією.

2. У сковороду середнього розміру додайте цибулю, яловичину, сіль і перець. Подрібніть яловичину дерев’яною ложкою чи лопаткою. Готуйте на середньому вогні приблизно 8 хвилин.

3. У велику миску додайте вершковий сир, обсмажену яловичину та цибулю і 1 склянку сиру чеддер. Добре розмішайте.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів НВ
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

4. Викладіть суміш у підготовлену форму для запікання, зверху посипте рештою сиру. Випікайте 12 хвилин.

5. Вийміть страву з духовки, зверху покладіть скибочки маринованих огірків і посипте соусом для бургерів. Подавайте з чипсами.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X