Соковитий та пряний. Секрети приготування бургера із бараниною від шефа Алекса Якутова

21 січня, 02:47
Бургер із баранини від Шефа Алекса Якутова (Фото:Прес-служба Новий канал)

Бургер із баранини від Шефа Алекса Якутова (Фото:Прес-служба Новий канал)

Бургери відносять до шкідливого фастфуду, але насправді цю страву можна смачно та поживно приготувати. Шеф та експерт реаліті На ножах Алекс Якутов пропонує самостійно приготувати бургер із баранини в домашніх умовах.

Бургери мають багато варіантів приготування. Але його основу завжди складає котлета. Саме вона визначає те, наскільки смачною вийде страва. Баранину люблять не всі, але, швидше за все, це через те, що м'ясо неправильно готують. Пропонуємо поекспериментувати та відкрити для себе бургер із баранини.

Відео дня

Алекс Якутов

Шеф, співвласник ресторану Публіцист, експерт реаліті На ножах

Рецепт Бургера з баранини

інгредієнти а 1 бургер):

  • м'ясо (бараняча лопатка) - 120 г;
  • курдюк ир хвостової частини деяких порід овець, продається на ринку, де і баранина) - 40 г;
  • сіль, перець - щіпка;
  • томат - 1 шт;
  • цибуля фіолетова - половинка;
  • зелена цибуля - 1 стебло;
  • цибуля ріпчаста - 5 г;
  • кінза - 5 г;
  • маринований халапеньо – 0,5 ч. л;
  • соус харісса (можна замінити соєвим) - 0,5 ч. л;
  • соус песто - 1 ст. л;
  • булочка для бургера – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. М'ясо з жиром перебийте у фарш. Посоліть і поперчіть. Додайте маринований халапеньо та соус харису. За рахунок присутності зіри та коріандру соус додасть котлеті соковитості та посилить її смак. Якщо хариси немає, для яскравості можете влити соєвий соус. Також додайте у фарш дрібно нарізані цибулю і кінзу. Помішайте.
  2. Тепер фарш потрібно відбити в мисці настільки, щоб за підсумком він лип до рук. Після відбивання відправте його в холодильник на 20 хвилин, щоб м'ясо добре промаринувалося.
  3. У цей час наріжте томат тонкими кружальцями, фіолетовий лук — півкільцями, зелений лук — дрібно.
  4. Коли фарш промаринується, дістаньте його та викладіть на пергамент. За допомогою кільця чи руками сформуйте котлету. Вона має вийти приблизно 150 г, щоб після прожарювання ми отримали близько 110 г.
  5. Прогрійте сковороду без олії. Візьміть котлету на пергаменті та переверніть на сковороду м'ясом униз. Пергамент обережно зніміть. Просмажте котлету з двох боків до скоринки. Зніміть зі сковороди та дайте м'ясу відпочити на тарілці, доки зайвий сік стече.
  6. Поставте чисту сковороду на середній вогонь. У цей час булку розріжте навпіл і змастіть внутрішню частину вершковим маслом. Покладіть булку внутрішньою стороною на розпечену сковороду. Прогрійте її до золотистої скоринки. Тепер вона зможе утримати сік котлети, не розмокнути та не розвалитися.
  7. Зберіть бургер. Спочатку на булку покладіть томат, зверху — зелену та фіолетову цибулю, потім котлету. Верхню половинку булочки змастіть песто соусом і накрийте котлету. Смачного!
Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X