Магія випічки. Рецепт булочок із корицею від Євгена Клопотенка

25 квітня 2020, 12:05

Cinnamon Rolls — це американський варіант відомих всім із дитинства булочок із корицею зі згущеним молоком.

Чудові свіжі булочки з корицею і згущеним молоком дуже популярні в Америці. Cinnamon Rolls в США готують не так як в Україні — іншим способом, іншої форми і подають із великою кількістю згущеного молока. Згущене молоко посилює і насичує смак самих булочок. Кулінарний експерт і співвласник ресторану 100 років тому вперед Євген Клопотенко трохи змінив рецепт відомих всім з дитинства булочок. Пропонуємо негайно і без найменшого страху приготувати булочки з корицею саме за цим рецептом, щоб дізнатися, наскільки чарівний смак вони мають.

Відео дня

Як приготувати булочки з корицею?

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Молоко (тепле) — 1 склянка
  • Яйце — 2 шт.
  • Вершкове масло (розм'якшене) — 1/3 склянки
  • Борошно — 4 склянки
  • Цукор — 0,5 склянки
  • Дріжджі сухі — 2.5 ч. л.

Для начинки:

  • Цукор — 1 склянка
  • Кориця мелена — 2 ч. л.
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 50−70 г

Яйця злегка збийте вінчиком і додайте в молоко. Влийте тепле вершкове масло і перемішайте.

Додайте цукор, порціями борошно і дріжджі. Все добре вимішайте до однорідності. Залиште відпочивати в мисці на 30 хвилин, накривши харчовою плівкою.

Для начинки змішайте цукор і корицю. Присипте поверхню борошном, розкачайте тісто в формі прямокутника. Товщина тіста приблизно 5−7 мм. Змастіть тісто вершковим маслом і рівномірно розсипте цукор із корицею.

Закрутіть рулет із вузького боку і розріжте на шматочки шириною близько 3-х сантиметрів. Краще різати ниткою, а не ножем. Так тісто не буде м’ятися, а буде тримати форму при нарізанні.

Змастіть форму вершковим маслом. Викладіть булочки зрізом вниз, залишаючи місце між ними. Випікайте в розігрітій духовці 15 хвилин при температурі 200 градусів. Подавайте зі згущеним молоком.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X