Шведський день булочок. Як приготувати ніжні сіннабони з корицею і вершковим сиром
Сіннабони — одні з найпопулярніших ласощів у світі. У Швеції їх люблять так сильно, що навіть щорічно відзначають День булочок з корицею 4 жовтня.
Раніше ми розповідали, як приготувати булочки-сінабони з крем-сиром за рецептом Ектора Хіменеса-Браво, трояндочки-сінабони за рецептом Тетяни Літвінової, а також американський варіант ролів з корицею за рецептом Євгена Клопотенко. Варіантів, як приготувати таку випічку, існує безліч. Їх можна формувати не обов’язково у формі булочок.
Наприклад, НВ раніше публікував рецепт коричного пирога-зірки від англійського кухаря Люсі Варнави, а також простих булочок з цукром і корицею.
Публікуємо рецепт класичних ніжних булочок з корицею і поливкою з м’якого вершкового сиру. Вони відмінно підійдуть для сніданку: їх можна заготовити напередодні ввечері, а спекти вже вранці. Для цього попередньо сформовані вироби потрібно просто залишити на ніч.
Як приготувати сінабони з корицею і вершковим сиром

Інгредієнти:
Для тіста
- 1 стакан теплого молока
- близько 1 ¾ ч. л. сухих розчинних дріжджів
- ½ склянки білого цукру
- 1/3 склянки топленого вершкового масла
- 1 ч. л. солі
- 2 яйця (кімнатної температури)
- 4 ½ склянки борошна
Для начинки
- 1 стакан коричневого цукру
- 2,5 ст. л. меленої кориці (якщо ви не любите осінь насичений смак кориці, варто зменшити кількість)
- 1/3 склянки розм’якшеного вершкового масла
Поливка
- близько 230 г м’якого вершкового сиру
- ½ склянки розм’якшеного вершкового масла
- 3 склянки цукру
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 1/8 ч. солі
Приготування:
1. Молоко підігрійте в мікрохвильовій печі протягом 45−60 секунд. Розчиніть дріжджі в теплому молоці у великій мисці і дайте їм відпочити приблизно 5 хвилин. Додайте цукор, масло, сіль, яйця і борошно. Все добре перемішайте.
2. Замісіть тісто руками у велику кулю. Покладіть у миску, злегка змащену маслом, і щільно накрийте поліетиленовою плівкою. Дайте тесту піднятися у теплому місці приблизно годину або поки воно не збільшиться вдвічі.
3. Тим часом, у невеликій мисці ретельно змішайте коричневий цукор і корицю. Тісто треба розкачати на присипаній борошном поверхні у тонкий прямокутний пласт. Змастіть його розм’якшеним вершковим маслом — використовувати потрібно приблизно третину масла від кількості, зазначеної у рецепті. Зверху рівномірно і рясно посипте сумішшю цукру і кориці. Поверніть тісто в рулет, а потім розділіть на 12−18 невеликих булочок однакового розміру.
4. Помістіть булочки в злегка змащену маслом скляну форму для випічки. Потім накрийте і дайте піднятися майже вдвічі, мінімум на 30−60 хвилин. Якщо ви готуєте тісто заздалегідь, варто залишити його на всю ніч.

5. Тим часом розігрійте духовку до 175−180 градусів. Випікати булочки в розігрітій духовці потрібно до рум’яної скоринки, приблизно 18−20 хвилин.
6. Поки сіннабони у духовці, варто приготувати поливку. Вершковий сир збийте разом з маслом, цукром, ванільним екстрактом і сіллю.
7. Булочки дістаньте з духовки і полийте половиною глазурі, щоб вона розтанула і просочила тісто, дайте трохи охолонути. Потім вилийте решту сирної суміші.

Смачного!
- Кекси до дня народження. Кондитери Єлизавети II поділилися рецептом шоколадних капкейків
- Скони з родзинками. Королівський кондитер поділився простим рецептом улюбленого десерту Єлизавети II, який подають при дворі до чаю
- З Колумбії. Ектор Хіменес-Браво поділився секретами приготування булочок Мохікон