Шведський день булочок. Як приготувати ніжні сіннабони з корицею і вершковим сиром

4 жовтня 2021, 05:21
Автор: Лілія Вітюк

Сіннабони — одні з найпопулярніших ласощів у світі. У Швеції їх люблять так сильно, що навіть щорічно відзначають День булочок з корицею 4 жовтня.

Раніше ми розповідали, як приготувати булочки-сінабони з крем-сиром за рецептом Ектора Хіменеса-Браво, трояндочки-сінабони за рецептом Тетяни Літвінової, а також американський варіант ролів з корицею за рецептом Євгена Клопотенко. Варіантів, як приготувати таку випічку, існує безліч. Їх можна формувати не обов’язково у формі булочок.

Відео дня

Наприклад, НВ раніше публікував рецепт коричного пирога-зірки від англійського кухаря Люсі Варнави, а також простих булочок з цукром і корицею.

Публікуємо рецепт класичних ніжних булочок з корицею і поливкою з м’якого вершкового сиру. Вони відмінно підійдуть для сніданку: їх можна заготовити напередодні ввечері, а спекти вже вранці. Для цього попередньо сформовані вироби потрібно просто залишити на ніч.

Як приготувати сінабони з корицею і вершковим сиром

Тесту потрібно буде дати відпочити і підійти (Фото: Unspalsh)
Тесту потрібно буде дати відпочити і підійти / Фото: Unspalsh

Інгредієнти:

Для тіста

  • 1 стакан теплого молока
  • близько 1 ¾ ч. л. сухих розчинних дріжджів
  • ½ склянки білого цукру
  • 1/3 склянки топленого вершкового масла
  • 1 ч. л. солі
  • 2 яйця (кімнатної температури)
  • 4 ½ склянки борошна

Для начинки

  • 1 стакан коричневого цукру
  • 2,5 ст. л. меленої кориці (якщо ви не любите осінь насичений смак кориці, варто зменшити кількість)
  • 1/3 склянки розм’якшеного вершкового масла

Поливка

  • близько 230 г м’якого вершкового сиру
  • ½ склянки розм’якшеного вершкового масла
  • 3 склянки цукру
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 1/8 ч. солі

Приготування:

1. Молоко підігрійте в мікрохвильовій печі протягом 45−60 секунд. Розчиніть дріжджі в теплому молоці у великій мисці і дайте їм відпочити приблизно 5 хвилин. Додайте цукор, масло, сіль, яйця і борошно. Все добре перемішайте.

2. Замісіть тісто руками у велику кулю. Покладіть у миску, злегка змащену маслом, і щільно накрийте поліетиленовою плівкою. Дайте тесту піднятися у теплому місці приблизно годину або поки воно не збільшиться вдвічі.

3. Тим часом, у невеликій мисці ретельно змішайте коричневий цукор і корицю. Тісто треба розкачати на присипаній борошном поверхні у тонкий прямокутний пласт. Змастіть його розм’якшеним вершковим маслом — використовувати потрібно приблизно третину масла від кількості, зазначеної у рецепті. Зверху рівномірно і рясно посипте сумішшю цукру і кориці. Поверніть тісто в рулет, а потім розділіть на 12−18 невеликих булочок однакового розміру.

4. Помістіть булочки в злегка змащену маслом скляну форму для випічки. Потім накрийте і дайте піднятися майже вдвічі, мінімум на 30−60 хвилин. Якщо ви готуєте тісто заздалегідь, варто залишити його на всю ніч.

Перший раз полити глазур'ю булочки краще відразу після того, як дістанете їх з духовки (Фото: Unsplash)
Перший раз полити глазур'ю булочки краще відразу після того, як дістанете їх з духовки / Фото: Unsplash

5. Тим часом розігрійте духовку до 175−180 градусів. Випікати булочки в розігрітій духовці потрібно до рум’яної скоринки, приблизно 18−20 хвилин.

6. Поки сіннабони у духовці, варто приготувати поливку. Вершковий сир збийте разом з маслом, цукром, ванільним екстрактом і сіллю.

7. Булочки дістаньте з духовки і полийте половиною глазурі, щоб вона розтанула і просочила тісто, дайте трохи охолонути. Потім вилийте решту сирної суміші.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X