Красивий десерт. Рецепт гарбузових булочок з цукром і корицею

11 жовтня, 02:20
Для прикраси можна використати палички кориці (Фото:instagram.com/bakingwitholivia)

Для прикраси можна використати палички кориці (Фото:instagram.com/bakingwitholivia)

Ділимося осіннім рецептом швецької фуд-блогерки Олівії Швіц.

Кулінарія чудово відволікає від усіх тривожних думок і подій, а якщо вона ще й красива, ви отримаєте додаткову насолоду та порцію позитивних емоцій. Пропонуємо приготувати ці осінні маленькі гарбузики з корично-цукровим покриттям.

Відео дня

Рецепт булочок з гарбузом, цукром і корицею

Інгредієнти

Для булочок:

  • 25 г свіжих дріжджів (або 8 г сухих швидкорозчинних дріжджів)
  • 150 г молока кімнатної температури
  • 100 г гарбузового пюре
  • 1 яйце кімнатної температури
  • 110 г цукру
  • 500 г борошна
  • 2,5 ч.л. гарбузової спеції
  • ½ ч.л. солі
  • 100 г. вершкового масла кімнатної температури

Для цукрово-коричного покриття:

  • 100 г вершкового масла
  • 200 г цукру
  • 3 ст.л. меленої кориці
  • Палички кориці для декору (за бажанням)

Приготування:

1. Розчиніть дріжджі в молоці кімнатної температури та перемішайте до повного поєднання.

2. Додайте дріжджову суміш у глибоку миску чи чашу комбайну, додайте цукор, яйце, гарбузове пюре, спеції, половину борошна та вершкове масло кімнатної температури. Перемішуйте, поки не утвориться липке тісто.

3. Додайте сіль і решту борошна, продовжуйте перемішувати, поки не утвориться гладке, еластичне та злегка липке тісто. Для цього знадобиться близько 10−15 хвилин у комбайні чи 15−20 вручну. Залиште тісто відпочити на 20 хвилин.

4. Відріжте 68 шматочків кухонної нитки (по 4 на одну булочку) приблизно по 15−20 см завдовжки.

5. Розділіть тісто на 17 частин, кожну частину скачайте в гладку кульку. Покладіть 4 шматки нитки хрест-навхрест, помістіть кулю тіста зверху та нещільно зв’яжіть кожну нитку разом.

bakingwitholivia.com
Фото: bakingwitholivia.com

6. Викладіть булочки на деко, застелене пергаментним папером на відстані одне від одного. Дайте піднятися при кімнатній температурі впродовж 2−3 годин.

7. Розігрійте духовку до 200 °C, випікайте приблизно 10−15 хвилин, поки вони не стануть золотистими. Дайте готовим булочкам охолонути, а потім зніміть з них нитки.

8. Розтопіть масло для покриття. У маленькій мисці змішайте разом цукор і корицю.

9. Змастіть кожну булочку маслом. Тримаючи булочки над сумішшю цукру й кориці, візьміть ложку та посипте їх, покриваючи всі боки та кожну складку.

10. Коли всі булочки будуть покриті, наріжте палички кориці на тонкі шматочки та помістіть їх у середину булочок для прикраси.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X