Повітряні. Японський рецепт молочних булочок

26 травня 2022, 03:47
Булочки можна випікати у круглій чи прямокутній формі (Фото:instagram.com/nounsartisanbread)

Булочки можна випікати у круглій чи прямокутній формі (Фото:instagram.com/nounsartisanbread)

Ця випічка виходить пишною та легкою завдяки спеціальній техніці приготування, яка називається Тан Чжун.

Молочний хліб Хоккайдо — традиційна японська випічка, яка відрізняється легкістю. Особлива консистенція досягається завдяки нагріванню частини тіста анчжуна), під час якого відбувається клейстеризація крохмалю в борошні. На вигляд випічка нагадує українські булочки «ромашка» або пампушки, проте процес приготування інший, як і текстура готових виробів.

Відео дня

Рецепт булочок на молоці

Складові:

Для танчжуна:

  • 3 ст.л. води
  • 3 ст.л. молока
  • 2 ст.л. борошна

Для тіста:

  • 2,5 ст. борошна
  • 2 ст.л. сухого молока
  • ¼ ст. цукру
  • 1 ст.л. солі
  • 1 ст.л. швидкорозчинних дріжджів
  • ½ ст. молока
  • 1 яйце
  • 60 г вершкового масла, розтопленого

Приготування:

Змішайте всі інгредієнти для танчжуну, нагрівайте на низькому вогні до загустіння. Перелийте в невелику миску і дайте охолонути до кімнатної температури.

Змішайте танчжун із іншими інгредієнтами у великій мисці. Вимішуйте тісто 5−10 хвилин або поки воно не стане гладким та еластичним. Сформуйте з тіста кулю і дайте йому відпочити в змащеній маслом мисці протягом 60−90 хвилин. Тісто має піднятися, але не вдвічі.

Обережно обімніть тісто, розділіть його на вісім частин і скачайте кожну частину в кулю. Помістіть кульки в змащену маслом форму, накрийте і дайте тісту відпочити ще 40 хвилин або доки воно не підніметься.

Акуратно змастіть булочки яєчною сумішшю (1 яйце, збите з 1 ст.л. води) і випікайте при 175 °C протягом 25 хвилин. Перед тим, як виймати булочки з форми, дайте їм охолонути протягом 10 хвилин.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X