Повітряні. Японський рецепт молочних булочок

Булочки можна випікати у круглій чи прямокутній формі (Фото:instagram.com/nounsartisanbread)
Ця випічка виходить пишною та легкою завдяки спеціальній техніці приготування, яка називається Тан Чжун.
Молочний хліб Хоккайдо — традиційна японська випічка, яка відрізняється легкістю. Особлива консистенція досягається завдяки нагріванню частини тіста (танчжуна), під час якого відбувається клейстеризація крохмалю в борошні. На вигляд випічка нагадує українські булочки «ромашка» або пампушки, проте процес приготування інший, як і текстура готових виробів.
Рецепт булочок на молоці
Складові:
Для танчжуна:
- 3 ст.л. води
- 3 ст.л. молока
- 2 ст.л. борошна
Для тіста:
- 2,5 ст. борошна
- 2 ст.л. сухого молока
- ¼ ст. цукру
- 1 ст.л. солі
- 1 ст.л. швидкорозчинних дріжджів
- ½ ст. молока
- 1 яйце
- 60 г вершкового масла, розтопленого
Приготування:
Змішайте всі інгредієнти для танчжуну, нагрівайте на низькому вогні до загустіння. Перелийте в невелику миску і дайте охолонути до кімнатної температури.
Змішайте танчжун із іншими інгредієнтами у великій мисці. Вимішуйте тісто 5−10 хвилин або поки воно не стане гладким та еластичним. Сформуйте з тіста кулю і дайте йому відпочити в змащеній маслом мисці протягом 60−90 хвилин. Тісто має піднятися, але не вдвічі.
Обережно обімніть тісто, розділіть його на вісім частин і скачайте кожну частину в кулю. Помістіть кульки в змащену маслом форму, накрийте і дайте тісту відпочити ще 40 хвилин або доки воно не підніметься.
Акуратно змастіть булочки яєчною сумішшю (1 яйце, збите з 1 ст.л. води) і випікайте при 175 °C протягом 25 хвилин. Перед тим, як виймати булочки з форми, дайте їм охолонути протягом 10 хвилин.
Смачного!