З Колумбії. Ектор Хіменес-Браво поділився секретами приготування булочок Мохікон

3 червня 2020, 04:52

Солодкі колумбійські булочки Мохікон від шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво.

Колумбійські булочки Мохікон чимось нагадують українські пампушки. Але Мохікон дуже солодкі і практично тануть у роті. Їх дуже легко приготувати, а діти будуть в захваті від такого десерту, особливо якщо подати їх з молоком. Пропонуємо приготувати булочки Мохікон за рецептом канадського шеф-кухаря колумбійського походження, бізнесмена і судді проекту МастерШеф Україна Ектора Хіменеса-Браво.

Відео дня

Як приготувати булочки Мохікон?

Складові:

  • 240 мл молока (3.2%)
  • 2 ч. л. сухих дріжджів
  • ¼ ч. л. цукру (для дріжджів) + 100 г (для тіста) + 50 г (для декору)
  • 1 яйце
  • 85 г + 2 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. ванілі
  • 560 г борошна
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л. соняшникової олії

Змішайте тепле молоко (37-43 ° C), сухі дріжджі і ¼ ч. л. цукру в мисці. Дайте постояти 5-8 хвилин до утворення піни. Додайте 1 велике яйце, розтоплене вершкове масло, ваніль і змішайте.

У чаші планетарного міксера або кухонного комбайна змішайте борошно, цукор, сіль, додайте суміш яєць і дріжджів в суху масу і змішуйте насадкою гак на низькій швидкості, потім на середній і дайте попрацювати 8-10 хвилин, поки тісто не стане еластичним.

Помістіть тісто в скляну миску, змащену невеликою кількістю олії, закрийте плівкою і дайте відпочити в теплому місці 1-1,5 години.

Зробіть з тіста ковбасу і наріжте на 16 однакових порцій. Зробіть з кожного шматочка шар долонею і руками загорніть знизу. У змащену олією форму помістіть 16 булочок, закрийте плівкою і дайте відпочити 45 хвилин в теплому місці (наприклад, в духовці 40 °C).

Випікайте булочки при 180 °C 20-25 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Дайте охолонути кілька хвилин, змастіть вершковим маслом і посипте цукром. Подавайте булочки з молоком.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X