Для тривалого зберігання. Рецепт українських бубликів із маком

28 березня, 01:40
Перед випіканням бублики обдаються окропом (Фото:forden/depositphotos.com)

Перед випіканням бублики обдаються окропом (Фото:forden/depositphotos.com)

Поки російській армії дістається на бублики, українці можуть приготувати цей смачний десерт.

Бублики — українські ласощі, які традиційно посипають маком. Окрім того, що вони смачні, вони ще й ситні, а також допомагають поповнювати необхідну кількість вуглеводів.

Відео дня

Рецепт бубликів

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 ст.
  • Масло - 45 г
  • Цукор – 1,5 ст.л.
  • Сіль дрібка
  • Сухі дріжджі – 1,5 ч.л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Пшеничне борошно - 2 ст.
  • Мак - 45 г

Приготування:

Відокремте 2 ст.л. молока, решту доведіть до кипіння, зніміть з вогню і розчиніть у ньому масло та цукор. Дайте суміші охолонути до теплого стану.

Потім додайте дріжджі та залиште суміш на 15 хвилин до появи піни. У цей час розділіть білок із жовтком.

Посоліть молочну суміш, додайте до неї білок і борошно. Вимішуйте тісто близько 5 хвилин, доки воно не стане еластичним. Потім залиште тісто під плівкою у теплому місці на годину.

Коли тісто збільшиться в об'ємі вдвічі, знову вимісіть його і розділіть на 15 рівних частин. З кожної частини скачайте ковбаски, а з них сформуйте бублики.

Викладіть на деко пергаментний папір, зверху викладіть бублики на великій відстані. Залиште підходити на 10 хвилин.

У цей час доведіть до кипіння воду у великій каструлі. Опустіть кожен бублик у киплячу воду на 15-20 секунд, потім знову розкладіть їх на деку на великій відстані. Розігрійте духовку до 200°С.

Змішайте молоко з жовтком, промажте кожен бублик і посипте маком.

Випікайте бублики 20 хвилин, а перед тим як їсти, дайте охолонути.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X