Британський кухар поділився різдвяними рецептами пивного глінтвейну

23 листопада 2015, 12:15
Напередодні Різдва британський шеф-кухар Ніл Ранкін представив авторські рецепти зігріваючого пивного глінтвейну

За словами експерта, такий коктейль сподобається не тільки прихильникам пива, але і шанувальникам пряних гарячих напоїв, пише GQ. Пивний глінтвейн може стати ще одним традиційним різдвяним напоєм, нічим не поступаючись звичному глінтвейну й егг-ногу.

Відео дня

Глінтвейн на основі Лагера

© GQ
© GQ Фото:

Інгредієнти:

  • 660 мл світлого Лагера
  • 4 столових ложки пальмового цукру
  • 50 гр свіжого імбиру
  • 6 листків м'яти
  • 6 стебелів коріандру
  • 1 чайна ложка насіння коріандру
  • 1 стебло лемонграсу
  • половина перцю чилі

Приготування:

Спочатку потрібно розтовкти у ступі імбир і стебло лемонграсу. Далі всі інгредієнти поміщаються в каструлю і доводяться до кипіння. Коли напій почне закіпати, його прибирають з вогню і накривають кришкою, дозволяючи трохи охолонути. Перед подачею коктейль потрібно обов'язково пропустити через сито, щоб позбутися зайвого. Правильною прикрасою стануть листя м'яти і коріандру.

Глінтвейн на основі Елю

© GQ
© GQ Фото:

Інгредієнти:

  • 660 мл Еля
  • 6 столових ложок меду
  • 1 паличка кориці
  • 50 гр свіжого імбиру
  • Трохи гвоздики
  • 2 стручки кардамону
  • 1 лимон
  • дрібка солі

Приготування:

Спочатку потрібно помістити всі інгредієнти в каструлю і поставити на середній вогонь. Як тільки напій почне кипіти, його слід прибрати з плити і дати трохи охолонути. Перед подачею коктейль обов'язково пропускають через сито, щоб позбутися зайвого. Прикрашають паличкою кориці і цедрою апельсина.

Показати ще новини
Радіо NV
X