Солодка подорож у США. Рецепт американского пирога Шоколадний блонді від Ектора Хіменеса-Браво
Шеф-кухар і незмінний суддя всіх проєктів МастерШеф розповів, як приготувати традиційний американський десерт.
Блонді - американське тістечко, брат обожнюваного всіма брауні з подібною консистенцію, але легшим смаком.
«Як щодо подорожі в Америку разом зі мною? Обирайте: Голівуд або Таймс сквер. А поки вибираєте, приготуйте супер-легкий і насичений Американський торт шоколадний блонді», — написав Ектор Хіменес-Браво в інстаграмі.
Рецепт шоколадного пирога блонді
Інгредієнти:
- 175 г розтопленого вершкового масла
- 250 г цукру
- 2 яйця
- 125 г розтопленого чорного шоколаду
- 100 г борошна
- 30 г какао порошку
- дрібка солі
- 80 г дрібнорубленого чорного шоколаду
Білий шар:
- 100 г вершкового масла
- 125 г тростинного цукру
- 1 жовток
- 1 ч.л ванільного екстракту
- 110 г борошна
- 1 ч.л розпушувача
- 75 г рубленого чорного шоколаду
Приготування
Цукор і розтоплене вершкове масло збиваємо до розчинення цукру, додаємо яйця і збиваємо до білого кольору, додаємо розтоплений чорний шоколад, борошно, какао порошок і сіль.
В готове тісто додаємо рубаний чорний шоколад. Виливаємо готову шоколадну суміш у форму на пергамент.
Для світлого шару: м’яке вершкове масло і цукор збиваємо до розчинення цукру, додаємо жовток і ванільний екстракт. Перемішуємо, додаємо борошно, розпушувач і рубаний шоколад. Катаємо кульки і хаотично розкладаємо по шоколадній суміші. Додаємо зверху рубаний шоколад і запікаємо при 170 градусах 30 хвилин.
Смачного!