З буряка та солодкого перцю. Як зробити борщову заправку на зиму

19 липня, 02:43
Як зробити борщову заправку на зиму (Фото:pavlentii / depositphotos)

Як зробити борщову заправку на зиму (Фото:pavlentii / depositphotos)

Борщ довго готувати. Однак, щоб скоротити процес приготування цієї страви, можна заздалегідь зробити готову заправку для борщу.

Завдяки борщовій заправці, ви позбавите себе необхідності довго чистити і нарізати овочі, а також значно знизите витрати на купівлю овочів взимку. За цим рецептом виходить густа, навариста і смачна заправка, яка всім припаде до душі. Варіантів борщової заправки безліч. Це може бути і борщова заправка на зиму у вигляді звичайного тушкованого буряка, і заправка з буряка і солодкого перцю, і буряк з цибулею та морквою, і готовий борщ з капустою та інші. Кулінарка Юлія Симончук у своєму Instagram поділилася рецептом того, як приготувати заправку для борщу із буряків та солодкого перцю на зиму.

Відео дня

Інгредієнти на 4 літри заправки для борщу:

  • 3 кг вареного буряка,
  • 1 кг солодкого болгарського перцю,
  • 5 цибулин середнього розміру,
  • 1 склянка рослинної олії,
  • 1 склянка оцту,
  • 1 склянка води,
  • 1,5 ст. солі.

Спосіб приготування:

  1. Буряк очистити від бадилля, вимити і відварити. Дочекатися остигання і натерти на великій тертці.
  2. Болгарський перець очистити від насіння, цибулю - від лушпиння. Подрібнити овочі і викласти в каструлю до натертого буряка.
  3. В окремій ємності змішати олію, оцет, воду, сіль і цукор, після чого залити овочеву суміш для борщової заправки.
  4. Поставити каструлю на середній вогонь і варити протягом 25-30 хвилин, помішуючи після закипання.
  5. Розкласти борщову заправку до стерилізованих банок. Щоб скло не тріснуло через високу температуру, помістіть у банку ложку.
  6. Закатайте овочеву консерву стерилізованими кришками, дочекайтеся охолодження та поставте у прохолодне місце для зберігання на зиму.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X