З рибою та шпинатом. Три незвичайних рецепти борщу
Спробувавши один із варіантів традиційної страви, ви здивуєтеся, яким незвичайним і різноманітним може бути звичний для всіх насборщ.
Кожен готує борщ по-різному. Навіть якщо мова йде про класичний червоний борщ, до базового набору продуктів можуть додавати бурякове листя, яблука або, наприклад, селеру. Але є ще більш радикальні спроби урізноманітнити класичний рецепт.
Борщ сироїдний
Ця страва сподобається прихильникам ЗСЖ, веганам і всім, хто не проти спробувати щось новеньке.
Складові:
- Капуста пекінська 300 г
- Буряк 400 г
- Морква 300 г
- Авокадо 160 г
- Апельсин 380 г
- Вода 600 мл
- Сік лимонний 25 мл
- Часник
- Кріп
- Сіль за смаком
Капусту нашаткуйте і помніть, щоб дала сік. Буряк очистіть і розділіть на дві половинки. Одну натріть на тертці, другу відправте в блендер. Моркву очистіть і натріть на тертці. Часник подрібніть в блендері.
Авокадо порізати невеликими кубиками. У цьому рецепті він потрібен як заміна картоплі. Тільки наш варіант має більш оригінальний смак і текстуру.
Апельсин очистіть від шкірки і кісточок. Потім відправте в блендер разом із лимоном. Це екзотичне пюре додасть борщу тонкий аромат і неповторний смак.
Порубати зелень, додайте всі компоненти і перемішайте. Спробуйте на сіль, і якщо недостатньо, додайте ще. Ось так легко ви отримали оригінальний і смачний сироїдний борщ.
Борщ із рибою: червона уха
Цей борщ прийшов до нас з традиційної кухні Чернігівської області. Там він знаменитий, в той час як в інших регіонах України ця страва лише починає набирати популярність.
Складові:
- Риба 500 г
- Вода 2 л
- Картопля 3−4 шт.
- Морква 1 шт.
- Буряк 1 шт.
- Лук 1 шт.
- Томатна паста 2 ст.л.
- Рослинна олія
- Зелена цибуля 1 пучок
- Лавровий лист
- Кілька горошин чорного перцю
- Сіль за смаком
Рибу можна брати і морську, і річкову, головне, щоб у ній було мало кісток. Відокремте голову і хребет від м’яса, зваріть з них бульйон і процідіть. Очистіть і натріть на тертці буряк і моркву, спассеруйте в маслі з цибулею, томатною пастою і парою ложок бульйону.
Філе риби і картоплю наріжте кубиками, додайте в киплячий бульйон і не забудьте сіль і спеції. Варіть до готовності, а потім подавайте страву з зеленою цибулею і сметаною.
Зелений борщ: рецепт зі шпинатом
Цей рецепт борщу відмінно підійде, якщо щавлю під рукою не виявиться. У рецепті можна використовувати як свіжий шпинат, так і заморожений, який доступний в будь-який час року.
Складові:
- Вода 2,5 л
- Буряк 2 шт.
- Картопля 3−4 шт.
- Цибулина 1 шт.
- Болгарський перець 1 шт.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Яйця, зварені вкруту 3 шт.
- Шпинат 200 г
- Розсіл огірковий 0.5 склянки
- Лимон 0,5 шт.
- Сіль, перець, зелень, лаврове листя
Поставити воду кип’ятити. Буряк почистити, порізати соломкою і спасерувати. Висипати в каструлю з водою, почистити і порізати кубиками картоплю. Відправити варитися, а в цей час зайнятися заправкою: цибулю і перець обсмажити з томатною пастою, додати перець горошком, часник і зелень. Влити розсіл, додати шпинат і потушити. Відправити все в каструлю.
Яйця очистіть і подрібніть в пюре, додайте в борщ. Проваріть п’ять хвилин і вимкніть вогонь. Дайте настоятися трохи і подавайте.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life