З рибою та шпинатом. Три незвичайних рецепти борщу

6 вересня 2019, 05:04
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Спробувавши один із варіантів традиційної страви, ви здивуєтеся, яким незвичайним і різноманітним може бути звичний для всіх насборщ.

Кожен готує борщ по-різному. Навіть якщо мова йде про класичний червоний борщ, до базового набору продуктів можуть додавати бурякове листя, яблука або, наприклад, селеру. Але є ще більш радикальні спроби урізноманітнити класичний рецепт.

Відео дня

Борщ сироїдний

Ця страва сподобається прихильникам ЗСЖ, веганам і всім, хто не проти спробувати щось новеньке.

Складові:

  • Капуста пекінська 300 г
  • Буряк 400 г
  • Морква 300 г
  • Авокадо 160 г
  • Апельсин 380 г
  • Вода 600 мл
  • Сік лимонний 25 мл
  • Часник
  • Кріп
  • Сіль за смаком

Капусту нашаткуйте і помніть, щоб дала сік. Буряк очистіть і розділіть на дві половинки. Одну натріть на тертці, другу відправте в блендер. Моркву очистіть і натріть на тертці. Часник подрібніть в блендері.

Авокадо порізати невеликими кубиками. У цьому рецепті він потрібен як заміна картоплі. Тільки наш варіант має більш оригінальний смак і текстуру.

Апельсин очистіть від шкірки і кісточок. Потім відправте в блендер разом із лимоном. Це екзотичне пюре додасть борщу тонкий аромат і неповторний смак.

Порубати зелень, додайте всі компоненти і перемішайте. Спробуйте на сіль, і якщо недостатньо, додайте ще. Ось так легко ви отримали оригінальний і смачний сироїдний борщ.

Борщ із рибою: червона уха

Цей борщ прийшов до нас з традиційної кухні Чернігівської області. Там він знаменитий, в той час як в інших регіонах України ця страва лише починає набирати популярність.

Складові:

  • Риба 500 г
  • Вода 2 л
  • Картопля 3−4 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Буряк 1 шт.
  • Лук 1 шт.
  • Томатна паста 2 ст.л.
  • Рослинна олія
  • Зелена цибуля 1 пучок
  • Лавровий лист
  • Кілька горошин чорного перцю
  • Сіль за смаком

Рибу можна брати і морську, і річкову, головне, щоб у ній було мало кісток. Відокремте голову і хребет від м’яса, зваріть з них бульйон і процідіть. Очистіть і натріть на тертці буряк і моркву, спассеруйте в маслі з цибулею, томатною пастою і парою ложок бульйону.

Філе риби і картоплю наріжте кубиками, додайте в киплячий бульйон і не забудьте сіль і спеції. Варіть до готовності, а потім подавайте страву з зеленою цибулею і сметаною.

Зелений борщ: рецепт зі шпинатом

Цей рецепт борщу відмінно підійде, якщо щавлю під рукою не виявиться. У рецепті можна використовувати як свіжий шпинат, так і заморожений, який доступний в будь-який час року.

Складові:

  • Вода 2,5 л
  • Буряк 2 шт.
  • Картопля 3−4 шт.
  • Цибулина 1 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Яйця, зварені вкруту 3 шт.
  • Шпинат 200 г
  • Розсіл огірковий 0.5 склянки
  • Лимон 0,5 шт.
  • Сіль, перець, зелень, лаврове листя

Поставити воду кип’ятити. Буряк почистити, порізати соломкою і спасерувати. Висипати в каструлю з водою, почистити і порізати кубиками картоплю. Відправити варитися, а в цей час зайнятися заправкою: цибулю і перець обсмажити з томатною пастою, додати перець горошком, часник і зелень. Влити розсіл, додати шпинат і потушити. Відправити все в каструлю.

Яйця очистіть і подрібніть в пюре, додайте в борщ. Проваріть п’ять хвилин і вимкніть вогонь. Дайте настоятися трохи і подавайте.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X