Борщ з коньяком. Клопотенко поділився незвичайним рецептом української страви для цієї осені

8 жовтня 2021, 13:46

Шеф-кухар Євген Клопотенко в ефірі Радіо НВ розповів рецепт борщу, який, на його думку, ідеально підходить для приготування восени. Серед інгредієнтів — коньяк.

Кулінар зауважив, що цей борщ готується без томатної пасти.

Інгредієнти:

  • 300 г свинячих реберець

  • 200 г картоплі

  • 3 буряки

  • 1 морква

  • 1 цибуля

  • пучок петрушки

  • духмяний перець

  • лавровий лист

    Відео дня

  • половина кореню селери

  • олія

  • часник

  • сіль, цукор і перець

  • 3 л води

  • 30 г коньяку

В одну порцію борщу треба додавати 30 грамів коньяку (Фото: Markus Winkler/Unsplash)
В одну порцію борщу треба додавати 30 грамів коньяку / Фото: Markus Winkler/Unsplash

Приготування:

Свинячі реберця необхідно запікати при температурі 220 градусів в духовці до золотавого кольору, але так, щоб всередині вони залишалися трішки сирими.

До бульйону з ребрами треба додати пів головки коріння селери, стебла петрушки, одну цибулину та морквину. Варити впродовж 30 хвилин. Після у каструлю необхідно додати тертий буряк і 200 грамів картоплі, проварити.

Останній інгредієнт додається тоді, коли борщ вже в тарілці.

«Насамкінець, коли страва в тарілці, беремо 30 грамів коньяку і додаємо у борщ гарячий. Він стає більш насиченим, ароматним. Це щось надзвичайно прикольне і надзвичайно тепле. Те, що зараз нас всіх зігріє. Звичайно, [потрібно їсти] зі сметаною, без якої нікуди, та з салом і хлібом», — поділився рецептом Клопотенко.

Раніше Клопотенко розповідав, що борщ внесли до Національного переліку культурної спадщини України, однак у глобальному вимірі його досі переважно вважають стравою російської кухні.

Також кулінар вже розкривав секрети сімейного рецепту борщу.

Слухайте подкаст на цю тему
Редактор: Юлія Козіна

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X