Борщ з коньяком. Клопотенко поділився незвичайним рецептом української страви для цієї осені
Шеф-кухар Євген Клопотенко в ефірі Радіо НВ розповів рецепт борщу, який, на його думку, ідеально підходить для приготування восени. Серед інгредієнтів — коньяк.
Кулінар зауважив, що цей борщ готується без томатної пасти.
Інгредієнти:
300 г свинячих реберець
200 г картоплі
3 буряки
1 морква
1 цибуля
пучок петрушки
духмяний перець
лавровий лист
Відео дняполовина кореню селери
олія
часник
сіль, цукор і перець
3 л води
30 г коньяку

Приготування:
Свинячі реберця необхідно запікати при температурі 220 градусів в духовці до золотавого кольору, але так, щоб всередині вони залишалися трішки сирими.
До бульйону з ребрами треба додати пів головки коріння селери, стебла петрушки, одну цибулину та морквину. Варити впродовж 30 хвилин. Після у каструлю необхідно додати тертий буряк і 200 грамів картоплі, проварити.
Останній інгредієнт додається тоді, коли борщ вже в тарілці.
«Насамкінець, коли страва в тарілці, беремо 30 грамів коньяку і додаємо у борщ гарячий. Він стає більш насиченим, ароматним. Це щось надзвичайно прикольне і надзвичайно тепле. Те, що зараз нас всіх зігріє. Звичайно, [потрібно їсти] зі сметаною, без якої нікуди, та з салом і хлібом», — поділився рецептом Клопотенко.
Раніше Клопотенко розповідав, що борщ внесли до Національного переліку культурної спадщини України, однак у глобальному вимірі його досі переважно вважають стравою російської кухні.
Також кулінар вже розкривав секрети сімейного рецепту борщу.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.