З несподіваними інгредієнтами. Євген Клопотенко розкрив секрети справжнього українського борщу

18 вересня 2020, 03:05
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Перед прем'єрою кулінарного фільму Борщ. Секретний інгредієнт кулінарний експерт розповів, як ідеально приготувати традиційну страву.

У кожної української господині є свій рецепт червоного борщу, який чимось таки відрізняється від усіх інших. Але ще один додатковий рецепт з незвичайною комбінацією смаків зайвим не буде. Тому Євген Клопотенко, який активно займається актуалізацією української кухні, поділився рецептом борщу з чорносливом і квашеними помідорами.

Відео дня

Як приготувати борщ

Інгредієнти:

  • 2 л води
  • 1 буряк (середнього розміру)
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 велика морква
  • 2 картоплі
  • 150 г капусти
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 50 г чорносливу
  • 4 квашених томати
  • 1 ст.л. цукру
  • 2 лаврові листки
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст.л. соняшникової олії
  • Сіль і перець за смаком
https://klopotenko.com
Фото: https://klopotenko.com

Приготування

Помитий буряк запечіть у духовці протягом півтори години, дайте охолонути, очистіть і натріть на крупній тертці. Моркву теж потріть на тертці, цибулю дрібно поріжте.

Розігрійте сковороду з соняшниковою олією, обсмажте на ній цибулю та моркву протягом 2-3 хвилин, потім додайте тертий буряк і тушкуйте ще 2 хвилини. Додайте томатну пасту та цукор і тушкуйте ще 2 хвилини.

Картоплю почистіть і поріжте невеликими кубиками. У каструлю налийте воду, покладіть картоплю, лавровий лист і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть ще 5 хвилин.

Додайте тонко нашатковану капусту та варіть протягом 15 хвилин. Потім викладіть овочеву засмажку та порізаний невеликими шматочками чорнослив.

Квашені помідори очистіть від шкірки, розріжте на дві частини та додайте в борщ. Варіть ще 5-7 хвилин, посоліть і поперчіть за смаком. У кінці приготування додайте подрібнений часник.

Смачного!

FILM.UA Group
Фото: FILM.UA Group

14 жовтня стрічка Борщ. Секретний інгредієнт вийде в обмежений кінопрокат у мережі кінотеатрів Планета Кіно. У цьому кулінарному тревел-фільмі Євген Клопотенко відправляється в подорож Україною, щоб знайти унікальні рецепти борщу, розкрити секретні інгредієнти, які роблять цю страву неповторною. Він хоче з'ясувати - який український борщ - справжній, що найголовніше в рецепті, що відрізняє, а що об'єднує українців різних регіонів.

«Це фільм не про борщ і не про рецепт, це фільм про нас - таких різних і таких однакових у прагненні щастя та любові. Трохи традицій, трохи новаторства - несподівані герої, несподівані рецепти та інгредієнти - цей фільм здатний здивувати та навіть розвінчати більшість міфів про борщ. Думаю, кожен після перегляду стрічки ще більше полюбить нашу країну та її людей! Є ще одне важливе застереження - фільм краще дивитися ситими, тому що після перегляду точно захочеться борщу », - розповідає креативний продюсер проєкту Наталя Якимович.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X