Не канонічний, але дуже смачний. Рецепт слобожанського борщу зі сливами

Якщо немає копчених слив, їх можна замінити чорносливом та копченою паприкою (Фото:instagram.com/my_happyfood)
Рецептом із Валківського району в своєму блозі My Happy Food поділився Едуард Насиров.
Кулінар уже багато місяців досліджує українську кухню різних регіонів у різноманітних її проявах. Чимало рецептів виходить у Instagram Едуарда Насирова, інші - тільки на Patreon.
Перед Різдвом кулінар поділився рецептом борщу зі сливами:
«Продовжуємо вивчати регіональну кухню України і сьогодні пропоную приготувати дуже смачний борщ зі Слобожанщини, а саме Валківського району, який, як і Полтавщина, славиться сливами. Мій варіант не канонічний але ну дуже смачний!».
Рецепт борщу зі сливами
Інгредієнти:
- 1,5 л овочевого бульйону
- 300 г капусти
- 5−6 картоплин
- 1 скл. відвареної квасолі - опціонально
- запашний перець
- 2 лаврові листи
- 100 г в’ялених у печі слив (або чорнослив + 1 ч.л. копченої паприки)
- сіль та перець за смаком
Для заправки:
- 1 буряк
- 2 морквини
- 1 цибулина
- 1−2 зубчики часнику
- 3 ст.л. олії
- 1 ст.л. томатної пасти
+ 100 мл бурякового квасу — опціонально
зелень і сметана для подачі
Приготування:
1. Підготуйте всі інгредієнти: нашаткуйте капусту, почистіть і наріжте картоплю. Для заправки наріжте соломкою буряк і моркву, подрібніть цибулю та часник.
2. Для заправки обсмажте всі овочі до м’якості, потім додайте томатну пасту та тушкуйте під кришкою 5−7 хвилин.
3. Капусту залийте бульйоном, додайте запашний перець і лавровий лист і варіть до напівготовності. Додайте картоплю, проваріть 10 хвилин, потім — заправку та буряковий квас, а через 4−5 хвилин — нарізану сливу.
4. Вимкніть вогонь та залиште під кришкою на 20−30 хвилин, щоб настоявся.
Смачного!