Не канонічний, але дуже смачний. Рецепт слобожанського борщу зі сливами

3 січня, 04:08
Якщо немає копчених слив, їх можна замінити чорносливом та копченою паприкою (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Якщо немає копчених слив, їх можна замінити чорносливом та копченою паприкою (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Рецептом із Валківського району в своєму блозі My Happy Food поділився Едуард Насиров.

Кулінар уже багато місяців досліджує українську кухню різних регіонів у різноманітних її проявах. Чимало рецептів виходить у Instagram Едуарда Насирова, інші - тільки на Patreon.

Відео дня

Перед Різдвом кулінар поділився рецептом борщу зі сливами:

«Продовжуємо вивчати регіональну кухню України і сьогодні пропоную приготувати дуже смачний борщ зі Слобожанщини, а саме Валківського району, який, як і Полтавщина, славиться сливами. Мій варіант не канонічний але ну дуже смачний!».

Рецепт борщу зі сливами

Інгредієнти:

  • 1,5 л овочевого бульйону
  • 300 г капусти
  • 5−6 картоплин
  • 1 скл. відвареної квасолі - опціонально
  • запашний перець
  • 2 лаврові листи
  • 100 г в’ялених у печі слив (або чорнослив + 1 ч.л. копченої паприки)
  • сіль та перець за смаком

Для заправки:

  • 1 буряк
  • 2 морквини
  • 1 цибулина
  • 1−2 зубчики часнику
  • 3 ст.л. олії
  • 1 ст.л. томатної пасти

+ 100 мл бурякового квасу — опціонально

зелень і сметана для подачі

Приготування:

1. Підготуйте всі інгредієнти: нашаткуйте капусту, почистіть і наріжте картоплю. Для заправки наріжте соломкою буряк і моркву, подрібніть цибулю та часник.

2. Для заправки обсмажте всі овочі до м’якості, потім додайте томатну пасту та тушкуйте під кришкою 5−7 хвилин.

3. Капусту залийте бульйоном, додайте запашний перець і лавровий лист і варіть до напівготовності. Додайте картоплю, проваріть 10 хвилин, потім — заправку та буряковий квас, а через 4−5 хвилин — нарізану сливу.

4. Вимкніть вогонь та залиште під кришкою на 20−30 хвилин, щоб настоявся.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X