Зі сметаною і свіжою зеленню. Як приготувати червоний борщ з сушеними білими грибами

11 січня 2021, 03:46
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Червоний борщ — це, безумовно, класика української кухні.

Урізноманітнити класичний і всіма улюблений рецепт густого червоного борщу можна, додавши в нього сушені білі гриби.

Про те, як приготувати смачний червоний борщ з білими грибами, розповідає бренд-шеф мережі ресторанів Наш Штандарт Денис Шмітт.

Відео дня

Борщ з сушеними білими грибами

Урізноманітнити класичний і всіма улюблений рецепт густого червоного борщу можна, додавши в нього сушені білі гриби.

Інгредієнти

Сушені білі гриби 50 г

Свинячі ребра 500 г

Картопля 300 г

Морква 1 шт

Цибуля ріпчаста 1 шт

Буряк 250 г

Свіжа білокачанна капуста 150 г

Томатна паста 10 г

Часник 1-2 зубчики

Рослинна олія 15-20 мл

Оцет винний червоний 10 мл

Сіль, цукор, спеції, зелень за смаком

Інструкція приготування

Загальний час: 02:00 (Час приготування: 02:00)

  1. Для початку необхідно добре промити гриби, потім залити їх холодною водою і залишити на одну годину. Після чого злити воду і ще раз промити.
  2. Свинячі ребра потрібно розрізати по кістці і обсмажити на максимальному вогні з двох сторін по 30 секунд, до утворення золотистої скоринки.
  3. Обсмажені реберця поміщаємо в 4-х літрову каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися на повільному вогні.
  4. Моркву і буряк натираємо на крупну тертку, цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.
  5. Всі нарізані овочі поміщаємо на розпечену сковороду і обсмажуємо протягом двох хвилин, ретельно їх помішуючи.
  6. Далі додаємо в сковороду томатну пасту, обсмажуємо ще хвилину разом з овочами.
  7. В овочі з томатною пастою додаємо стакан холодної води, цукор і оцет. Останній потрібен для того, щоб борщ не втратив свого фірмового яскраво червоного коліру і дав необхідну кислинку.
  8. Тушимо протягом 20 хвилин, при необхідності додаємо води.
  9. У наш киплячий бульйон додаємо капусту, картоплю і гриби, продовжуємо готувати все на повільному вогні, знімаючи накип під час варіння.
  10. Коли картопля буде повністю готовою, в наш бульйон додаємо раніше приготовані овочі в томатній пасті зі сковороди.
  11. Перемішуємо. Доводимо до кипіння. Через 5 хвилин - наш борщ готовий. Перед подачею можна додати сметану і рубану свіжу зелень

Спробувавши один з оригінальних варіантів приготування традиційної української страви, ви здивуєтеся, яким незвичайним і різноманітним може бути звичний для всіх нас борщ. Про три незвичайні рецепти борщу читайте в матеріалі НВ Лайф.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X