«Лікує душу». Рецепт борщу в хлібі від Євгена Клопотенка
Кулінарний експерт розповів, як приготувати борщ на ребрах у житньому хлібі.
«Настав час перейти на більш серйозний рівень та приготувати борщ у хлібі. Хліб для цього треба зробити самим. Житній. Такий, з хрумкою скоринкою та насиченим смаком. А потім налити туди борщ. Він буде на ребрах, з квасолею, часником та в’яленою грушею. І от ви зачерпуєте ложечку борщу, відриваєте скоринку хліба і вам так добре-добре. Прямо лікує душу», — підписав рецепт в своєму інстаграмі Євген Клопотенко.
Рецепт борщу в хлібі
Інгредієнти
Для хліба:
- 200 г житнього борошна
- 500 г пшеничного борошна
- 24 г дріжджів (живих)
- 2 ст. л. цукру
- 20 г сухої ромашки
- 4 ст. л. соняшникової олії
- 1 ч. л. солі
- 500 мл води
Для борщу:
- 300 г свинячих реберець
- 1 буряк
- 1 морква
- 2 цибулини
- 4 картоплі
- 150 г баклажана
- 150 г капусти
- 150 г квасолі (попередньо замоченою)
- 3 зубчики часнику
- 2 ст. л. томатної пасти
- 2 ст. л. соняшникової олії
- 1 ст. л. цукру
- 2 лаврові листки
- 3 вялених груші
- 3 л води
- за смаком сіль, перець духмяний
Приготування:
1. Для хліба розчиніть у теплій воді дріжджі та цукор. Перемішайте та залишіть на 15 хвилин, аби дріжджі почали діяти та утворили пінну шапочку на поверхні. Змішайте сухі інгредієнти та додайте їх в опару. Вимісіть тісто, зробіть кульку і залишіть на 50 хвилин.
Потім візьміть форму, в якій запікатимете хліб та змастіть олією. Покладіть цей хліб і випікайте 1 годину при 200 градусах.
2. Запечіть цілий буряк у духовці протягом 1,5 години, дістаньте та залиште остигнути. Очистіть від шкірки та наріжте тонкою соломкою або натріть на великій тертці. Натріть моркву на велику тертку. Цибулю наріжте маленькими кубиками, такими ж кубиками наріжте баклажан. Замочіть у холодній воді квасолю на 1 годину.
3. На розігрітій пательні обсмажте цибулю і моркву протягом 2−3 хвилин. Додайте баклажан, буряк і тушкуйте ще 2 хвилини. Додайте томатну пасту, цукор і тушкуйте ще 2−3 хвилини.
4. Запечіть свинячі ребра з сіллю, лавровим листом, часником і перцем за температури 180 градусів протягом 20 хвилин. Дістаньте запечені реберця, охолодіть та наріжте на шматочки.
5. Картоплю почистіть та поріжте середніми кубиками. Покладіть картоплю, запечені реберця та 3 в’ялені груші у каструлю, залийте 3 л води та доведіть до кипіння. На невеликому вогні варіть бульйон протягом 5 хвилин. Додайте овочеву засмажку та квасолю і варіть борщ ще 5−7 хвилин. Додайте тонко нашинковану капустута варіть протягом 15 хвилин. Наприкінці додайте сіль та перець до смаку, а також розчавлений часник.
6. Зріжте в готового хліба верхівку, дістаньте м’якуш та налийте у хліб борщ. Подавайте зі сметаною.
Смачного!