Для пасти або лазаньї. Соус болоньєзе за рецептом судді Майстер-шефа Володимира Ярославського

23 квітня 2020, 04:20

Соус болоньєзе можна використовувати в пасту, лазанью, грецьку запіканку Мусаку або в пироги.

Одну з найпопулярніших страв італійської кухні соус болоньєзе готують на основі м’яса. Соус назвали на честь міста Болоньї, де кожен житель володіє рецептом смачної страви. Для оригінального соусу м’ясо запікають у духовці протягом 1−2 годин. Шеф-кухар Lucky Restaurant Vinotheque і суддя телепроекту МастерШеф. Професіонали Володимир Ярославський розповів, як швидко і легко приготувати ідеальний м’ясний соус болоньєзе. Пропонуємо приготувати смачний соус за рецептом шефа.

Відео дня

Як приготувати соус болоньєзе за рецептом Володимира Ярославського?

Алкоголю в страві боятися не варто, так як у випареному вині його вже немає. Вино можна взяти будь-яке: біле/червоне — головне сухе і смачне.

Інгредієнти:

  • 150 г цибулі (1 велика цибулина)
  • 140−150 г моркви (1 середня)
  • 4−5 зубків часнику
  • 50 г селери
  • 30 мл оливкової олії
  • 500 г яловичих ковбасок
  • 500 г томатів у власному соку
  • розмарин, чебрець
  • сіль, запашний і чорний перець
  • мускатний горіх
  • 75 мл червоного вина

Очищені моркву, цибулю і стебло селери злегка подрібнюємо і відправляємо в блендер разом з зубчиками часнику, і перебиваємо на середні шматочки.

На гарячу сковорідку наливаємо масло і пасеруємо подрібнені овочі - смажимо, постійно помішуючи, поки вони не почнуть присмажуватися і смачно пахнути.

Фарш краще дістати з ковбасок і трохи розім'яти ножем. Якщо немає ковбасок, можна взяти 500 г фаршу яловичого і 50 г подрібненого бекону.

У обсмажені овочі кладемо фарш, розминаючи ложкою, і обсмажуємо його злегка. Додаємо червоне вино і тушкуємо суміш, поки вино не випарується.

Томати у власному соку трохи подрібнюємо занурювальним блендером і виливаємо в сковорідку з м’ясом. Тушкуємо суміш 2 години на повільному вогні - чим довше готуємо, тим смачніше буде. При необхідності додавайте воду або бульйон.

Приблизно за 20 хвилин до кінця готування додаємо спеції і подрібнені трави. Можна брати сухі. Якщо соус потрібен для окремої страви, можна ще додати 100 мл молока і тушкувати 20 хвилин вже без кришки. Соус можна зберігати в холодильнику 3−4 дні.

Показати ще новини
Радіо НВ
X