За армійською рецептурою. Традиційний бограч від військового кухаря

5 жовтня, 20:05
Грамування страви в рецепті - на 9 літрів (Фото:Скріншоти відео з TikTok-акаунту @bod3i7a)

Грамування страви в рецепті - на 9 літрів (Фото:Скріншоти відео з TikTok-акаунту @bod3i7a)

Військовий кулінар Богдан у своєму ТіkTok розповів, як приготувати традиційну українську страву.

«Хочу поділитися головним секретом бограча: як би ви його не приготували, все одно будь-який поважаючий себе закарпатець скаже, що ви приготували його неправильно. Тому просто отримуйте задоволення від приготування», — розповів кухар.

Відео дня

У своєму акаунті @bod3i7a він постійно ділиться армійськими рецептами різних страв.

Рецепт бограча від військових

Інгредієнти на 9 л:

  • 2 кг свинини (чи м’яса різного виду)
  • 300 г сала (суміш звичайного і копченого за наявності)
  • 7 картоплин
  • 3 помідори
  • 3 морквини
  • 3 цибулини
  • 1,5 головки часнику
  • 1 гострий перець
  • 2 ст.л. сметани
  • 4 солодких перці
  • 1 упаковка паприки
  • петрушка до смаку
  • сіль, чорний перець на свій смак
  • 4−5 лаврових листки
  • коріандр, кмин до смаку

Приготування:

1. Наріжте крупними кубиками сало та відправте обсмажуватися на високій температурі. Постійно помішуйте, щоб воно не пригорало. Додайте нарізану цибулю, згодом моркву. Гарно перемішайте та додайте нарізаний солодкий перець, картоплю та петрушку.

2. Викладіть зверху шматки м’яса, гарно перемішайте та тушкуйте разом, періодично помішуючи. Додайте дрібно нарізаний часник і паприку, гарно перемішайте.

3. Очистіть помідори від шкірки (обпаливши її пальником чи обдавши окропом, щоб легше знімалася), дрібно наріжте та додайте до бограча. Посоліть, поперчіть, додайте лавровий лист і тушкуйте все близько години-півтори, часто помішуючи.

4. Залийте страву водою чи бульйоном, але враховуйте, що бульйон додасть зайвої жирності. Вкінці додайте 2 столові ложки сметани, розмішайте та подавайте.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X