Угорська кухня. Рецепт бограча від Пекельного Шефа

23 серпня 2021, 06:10

Шеф-кухар Алекс Якутов розповів рецепт національної угорської першої страви з м’ясом і картоплею.

Бограч — це традиційна угорська страва, яка представляє собою суп з м’яса, болгарського перцю, помідорів, картоплі, моркви та спецій. З’явився її рецепт ще в давнину, коли угорські пастухи готували суп на багатті з того, що мали під рукою. В Україні ця страва поширена у Закарпатській області.

Відео дня

Кожний кухар має свій унікальний підхід до приготування бограча. Варіацій існує величезна кількість. Шеф реаліті Пекельна кухня на Новому каналі Алекс Якутов розповів свій улюблений спосіб приготування супу. Як справжній віртуоз, він додав до бограчу авторські смакові вдосконалення.

Рецепт угорського супу бограч від Алекса Якутова

Алекс Якутов (Фото: Новий канал)
Алекс Якутов / Фото: Новий канал

Інгредієнти для бульйону:

  • Курячі суглоби — 1 кг
  • Телячі копита та хвости — 1 кг
  • Свинячі ратиці та хвости — 1 кг
  • Лавровий лист — 5 шт.
  • Ялівцеві ягоди — 20 шт.
  • Гвоздика — 10 шт.
  • Чорний перець — 10 шт.
  • Кілька гілок чебрецю і петрушки.

Приготування бульйону:

1. Суглоби, копита та хвости помістіть у каструлю з водою. Доведіть до кипіння і залийте нову воду.

2. Створіть букет зі спецій. Усе помістіть в марлю, покладіть до каструлі.

3. Варіть на маленькому вогні 6−7 годин. Потім процідіть бульйон.

Інгредієнти для бограча:

  • Цибуля — 3 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Корінь петрушки — 1 шт.
  • Корінь пастернаку — 1 шт.
  • Корінь селери — 1 шт.
  • Болгарський перець — 5 шт.
  • Помідори — 500 г
  • Перець чилі - 1 шт.
  • Часник — 1 головка
  • Картопля — 5 шт.
  • Свинина на кістці - 300 г
  • Сало — 200 г
  • Шовдарь — 200 г
  • Кілька гілок кінзи, петрушки
  • Сухий чилі, цукор, перець, сіль за смаком
  • Кілька грам коріандру, паприки, ялівцевих зерен.

Приготування бограча:

1. Поріжте кубиками моркву, корінь селери та петрушки, болгарський перець, часник, картоплю.

2. Складіть до каструлі сало та шовдарь. Тушкуйте на маленькому вогні.

3. Обсмажте на олії моркву, коріння селери, пастернаку, петрушки.

4. До напівготових овочів додайте порізаний перець, перебиті помідори, сухий чилі, цукор. Усе ретельно перемішайте.

5. У ступці перетріть спеції: коріандр, паприку, ялівцеві зерна. Додайте до овочів.

6. Обсмажте картоплю і додайте до овочів.

7. Обсмажте свинину та додайте до овочів.

8. Перемістіть усі інгредієнти до каструлі та залийте бульйоном.

9. Додайте зелень кінзи та петрушки.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X