Кухарський Оскар. Стало відомо, хто вперше представить Україну на європейському чемпіонаті Bocuse d’Or

12 жовтня 2021, 12:32

11 жовтня, після великого відбору та фінального конкурсу, журі визначило переможця, який відправиться на європейський фінал від України в 2022 році.

Bocuse d’Or — міжнародний чемпіонат для кухарів, до якого в наступному році приєднається й Україна. У конкурсі участь бере команда всього з двох людей: шеф і його помічник — тому конкурс був дійсно великим. Українська команда Bocuse прийняла безліч заявок, з яких відібрала 76, допустила до готування 36, а для фіналу вибрала 8. На фіналі крім українських шеф-кухарів страви оцінювали міжнародні експерти з різних країн.

Відео дня

У фіналі брали участь переможниця МастерШеф. Професіонали-3 Елеонора Баранова, учасник цього ж сезону Віталій Нужний, а також Андрій Приварников, Владислав Ліонов, Максим Прихідько, Олександр Липко і Вадим Захаров. Усі команди представили одну м’ясну й одну рибну страву з трьома гарнірами кожна.

Скріншоти сторіз bocusedor.ukraine
Фото: Скріншоти сторіз bocusedor.ukraine

Найкращою м’ясною стравою стала страва Владислава Ліонова, рибною — Олександра Липка. Однак за результатами загального голосування переміг Максим Прихідько. Максим — засновник і шеф-кухар ресторану Experimental і гастрономічного простору pro100hub у Львові; призер і переможець багатьох українських і міжнародних конкурсів. Друге місце зайняв Вадим Захаров, а третє - Віталій Нужний.

Окрім того, в рамках конкурсу пройшов великий захід із безліччю лекцій, мастер-класів та воркшопів від топових кулінарів і гастро-експертів не тільки України, а й усього світу.

Показати ще новини
Радіо NV
X